Επίδομα παιδιού 2022: Πληρώνεται η Α δόση – Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Επίδομα παιδιού 2022: Πληρώνεται η Α δόση – Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Η πρώτη Α δόση για το Επίδομα Παιδιού 2022 θα καταβληθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2021, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαρτίου 2022, σε όσους έχουν υποβάλλει νέα αίτηση

Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ

Την προηγούμενη της πληρωμής,  Τετάρτη 30 Μαρτίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού άνοιξε σήμερα, 30 Μαρτίου 2022,  προκειμένου να κάνουν αίτηση όσοι δικαιούχοι δεν την υπέβαλαν έως τις 11 Μαρτίου 2022. Τι ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ, θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς και για την χορήγηση της επιπλέον έκτακτης ενίσχυσης σε δικαιούχους, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πάει σε οντισιόν του X-Factor δύο μήνες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας (vid)

Θρήνος στο Ωραιόκαστρο – “‘Εσβησε” η αγαπημένη δασκάλα των παιδιών

Μοιραίο λάθος γυναικολόγου άφησε το μωρό τους εγκεφαλικά παράλυτο: Αποζημίωση-μαμούθ από το δικαστήριο