Επίδομα παιδιού: Δείτε πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις

Επίδομα παιδιού: Δείτε πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις

Επίδομα παιδιού: Δείτε πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις

Πότε ενεργοποιείται ξανά για νέες αιτήσεις και τι πρέπει να γνωρίζετε.

Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 παραμένει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και την καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου, δηλαδή την Τετάρτη 31/7. Αυτή η δόση του επιδόματος παιδιού αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα.

Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 08.00. Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι πρέπει να έχουν υποβάλει και να έχουν εγκριθεί οριστικά η αίτησή τους για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού. Αιτήσεις που έχουν αποθηκευθεί προσωρινά θεωρούνται μη υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπόψη.

Τα ποσά για το Επίδομα Παιδιού

Το επίδομα Παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Τα ποσά ανά μήνα είναι ως εξής:

  • 70, 42, ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
  • 140, 84, ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης ετησίως μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα. Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγό του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Σημαντικό είναι ότι για τους δικαιούχους ισχύουν ηλικιακά, εισοδηματικά, και άλλα κριτήρια. Τα πεδία της αίτησης Α21 προσυμπληρώνονται αντλώντας στοιχεία από τον ΑΜΚΑ. Κατά το στάδιο της υποβολής, μέσω online διασύνδεσης της ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ, προσυμπληρώνονται στην αίτηση τα ετήσια εισοδήματα των μελών της οικογένειας που συμμετέχουν στο Α21.

Με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, οι δικαιούχοι θα πρέπει να βιαστούν για την οριστική υποβολή της αίτησής τους ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Η επίδραση του σωματικού βάρους

Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά: Σοβαρό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Κινδύνευσε έγκυος

Ποια είναι τα σωστά βήματα για το πλύσιμο των ρούχων;

Ροή Ειδήσεων