Επίδομα Παιδιού: Καλά νέα για τους δικαιούχους γονείς – Πληρώνεται νωρίτερα η τρίτη δόση – Ποιοι θα δουν αλλαγές στα ποσά

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

Επίδομα Παιδιού: Καλά νέα για τους δικαιούχους γονείς – Πληρώνεται νωρίτερα η τρίτη δόση – Ποιοι θα δουν αλλαγές στα ποσά

Καλά είναι τα νέα για τους δικαιούχους γονείς του Επιδόματος Παιδιού Α21 καθώς η καταβολή της τρίτης δόσης που ήταν προγραμματισμένη για να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα πληρωθεί νωρίτερα.

Τα χρήματα αρχίζουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα από το απόγευμα. Οπότε από την Παρασκευή 28 Ιουλίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Ποιοι θα δουν αλλαγές στα ποσά

Προσοχή όμως γιατί μπορεί να δείτε αλλαγές στα ποσά. Το δικαιούμενο ποσό, ανά περίπτωση, θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των πολιτών του φορολογικού έτους 2022.

Μέχρι να γίνει η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για το 2023 θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Στις περιπτώσεις που δεν εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2022-2023, η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιών το επίδομα παιδιού διακόπτεται από 1-7-2023 μέχρι 31-12-2023 και δεν επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2023-2024.

Διαβάστε επίσης:

Aυτά τα αδερφάκια από την Κάρπαθο στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα φιλοζωίας και αγάπης για τα τετράποδα!

Tα τραγικά παιχνίδια της μοίρας: Έγκυος 3,5 μηνών η σύντροφος του 34χρονου πιλότου του μοιραίου Canadair, Χρήστου Μουλά

Ο Γιάννης Στάνκογλου εύχεται στην 14χρονη κόρη του για τα γενέθλιά της – Το τρυφερό video που έχει σαρώσει σε Like

Ροή Ειδήσεων