«Επική» γκάφα με μπασκέτα σε σχολείο της Νάξου – Δείτε πού την τοποθέτησαν (εικόνα)

«Επική» γκάφα με μπασκέτα σε σχολείο της Νάξου - Δείτε πού την τοποθέτησαν (εικόνα)

«Επική» γκάφα με μπασκέτα σε σχολείο της Νάξου – Δείτε πού την τοποθέτησαν (εικόνα)

Αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε γηπεδικούς όρους για το συμβάν που έλαβε χώρα στη Νάξο, θα λέγαμε ότι όσοι τοποθέτησαν τη μπασκέτα σε γήπεδο σχολείου είναι τελείως «άμπαλοι».

Η εικόνα που έκανε το γύρω των social media με την μπασκέτα τοποθετημένη σε λάθος σημείο στο νέο γήπεδο του δημοτικού σχολείου του χωριού Κωμιακή έχει γίνει viral, πυροδοτώντας ταυτόχρονα αντιδράσεις στην περιοχή.

Πρόκειται για γήπεδο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που υλοποιεί ο δήμος Νάξου. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η λάθος τοποθέτηση της μπασκέτας στο επάνω αριστερό άκρο του γηπέδου.

Σύμφωνα με το naxostimes.gr, το έργο προκάλεσε αντιδράσεις, με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για προχειρότητα και ανευθυνότητα, όταν μάλιστα το ποσό που δαπανήθηκε ανέρχεται σε 119.500 ευρώ.

Για πρόχειρη και ανεύθυνη αντιμετώπιση των παιδιών και των νέων της Κωμιακής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο σύμβουλος Κοινότητας Κορωνίδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Δημήτρης Κορρές.

Με αφορμή την «παρέμβαση» του Δήμου στον χώρο άθλησης του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, ο κ. Κορρές ζητά τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον δήμο, καθώς και τη γενναία χρηματοδότηση όλων των αθλητικών σωματείων αλλά και τη δωρεάν χρήση όλων των αθλητικών χώρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Κορρέ

«Η δημοτική αρχή απέδειξε για μία ακόμη φορά το πόσο πρόχειρα και ανεύθυνα αντιμετωπίζει την ασφαλή πρόσβαση των νέων στον αθλητισμό, με την παρέμβαση της στο χώρο άθλησης του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου Κωμιακής.

Την ίδια ώρα που οι νέοι του τόπου μας δεν έχουν την παραμικρή πρόσβαση σε χώρους άθλησης (αφού τα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην Κωμιακή είναι εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα), οι παιδικές χαρές είναι ξηλωμένες από χρόνια και φυσικά ούτε λόγος για σχολικό αθλητισμό, η δημοτική αρχή προχώρησε στην κατασκευή αθλητικού χώρου μπάσκετ, ζωγραφίζοντας για μια ακόμη φορά.

Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 119.500.00€ με την ονομασία «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ», αφού «μελετήθηκε», κρίθηκε πως δεν έχει σημασία αν η μπασκέτα βρίσκεται στην άκρη του «γηπέδου» και όχι ακριβώς στο κέντρο του όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι. Και επίσης, πως δεν υπάρχει λόγος να ληφθεί υπόψη η ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, κόβοντας τον προαύλιο χώρο στη μέση και δημιουργώντας σκαλοπάτι το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθημερινά»

Πηγή: naxostimes.gr

Διαβάστε επίσης:

Αν το παιδί σας φοιτά φέτος στην ΣΤ Δημοτικού δείτε τι πρέπει να κάνετε εντός Δεκεμβρίου

Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου καμαρώνει για την υπέροχη τοιχογραφία της αλληλεγγύης που απέκτησε

“Γιατί σταμάτησα να δίνω εργασίες για το σπίτι στην Γ Δημοτικού”: Ας ακούσουμε τι έχει να πει αυτή η δασκάλα

Ροή Ειδήσεων