Επιλογή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το Σχολικό Έτος 2024-2025: Πότε θα γίνει;

Μουσικά Σχολεία

Επιλογή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το Σχολικό Έτος 2024-2025: Πότε θα γίνει;

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε συμπληρωματική εγκύκλιο.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε συμπληρωματική εγκύκλιο που καθορίζει τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου 2024, σε όλες τις εργάσιμες ημέρες αυτής της περιόδου.

Διαδικασία επιλογής μαθητών

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, στις 10:00 π.μ., με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων. Η γραπτή εξέταση θα περιλαμβάνει ακρόαση ηχητικού δίσκου (CD). Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την προφορική εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, η προφορική εξέταση μπορεί να διαρκέσει έως και την 21η Ιουνίου 2024.

Οργάνωση και διεξαγωγή εξετάσεων

Η διαδικασία των εξετάσεων και η συνολική οργάνωση ακολουθεί την Υπουργική Απόφαση με αριθμό πρωτ. 20923/Δ2/23-02-2021, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 878). Αυτή η απόφαση καθορίζει τα θέματα των εξετάσεων, τον τρόπο βαθμολόγησης, και τις εγγραφές των μαθητών στα Μουσικά Σχολεία.

Πληροφορίες και επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να απευθύνονται στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής τους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής και τις λεπτομέρειες των εξετάσεων. Τα Μουσικά Σχολεία είναι σε θέση να παρέχουν όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις και να υποστηρίξουν τους υποψηφίους καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Αύριο θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

«Ακόμα θυμάμαι τον κόμπο στο στομάχι»: Η Ελεονώρα Μελέτη για την περίοδο των Πανελληνίων

Πανελλήνιες 2024: Αυτά τα θέματα «έπεσαν» στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ

Ροή Ειδήσεων