Επιστροφή στα θρανία: Τρόποι για την επαναφορά των παιδιών στον ρυθμό του σχολείου

Κακές επιδόσεις στο σχολείο

Επιστροφή στα θρανία: Τρόποι για την επαναφορά των παιδιών στον ρυθμό του σχολείου

Οι αλλαγές στη ρουτίνα, τον ύπνο και τις υποχρεώσεις μπορεί να δημιουργήσουν αναστάτωση.

Με το πέρασμα των γιορτών και των διακοπών, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο μπορεί να είναι δύσκολη για τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους. Οι αλλαγές στη ρουτίνα, τον ύπνο και τις υποχρεώσεις μπορεί να δημιουργήσουν αναστάτωση. Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στον σχολικό ρυθμό με ομαλότητα και επιτυχία;

Κατανόηση 

Προτού ξεκινήσουμε με τους τρόπους, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις ανησυχίες των παιδιών. Μιλήστε ανοιχτά μαζί τους για τα συναισθήματά τους σχετικά με την επιστροφή στο σχολείο και προσφέρετε υποστήριξη.

Δημιουργία σταθερής ρουτίνας 

Η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος στο σπίτι είναι βασική. Καθορίστε σταθερές ώρες ύπνου, γευμάτων και διασκέδασης, προετοιμάζοντας τα παιδιά για την προσεχή σχολική ημέρα.

Στρατηγικές διαχείρισης του χρόνου

Διδάξτε τον σεβασμό του χρόνου και τον σχεδιασμό εργασιών. Χρησιμοποιήστε ωρολόγια και ημερολόγια, βοηθώντας τα παιδιά να οργανώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Ενίσχυση της θετικής στάσης

Επικεντρωθείτε στις θετικές πτυχές του σχολείου. Συζητήστε τα αγαπημένα μαθήματα, τις φιλίες και τις δραστηριότητες που ανυπομονούν να επαναλάβουν.

Ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης του άγχους

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σε τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους. Η αναπνοή, οι ασκήσεις χαλάρωσης και η θετική σκέψη μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πιέσεων.

Συμμετοχή στη δημιουργία προγράμματος:

Δημιουργήστε μαζί με τα παιδιά ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει σχολικές υποχρεώσεις, χρόνο για παιχνίδι και χαλάρωση. Προτρέψτε τα παιδιά να συμπεριλάβουν μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια του σχεδίου, ώστε να αισθάνονται ότι έχουν έλεγχο.

Επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς:

Επικοινωνήστε με τους εκπαιδευτικούς για να μάθετε για το πρόγραμμα της τάξης και τις υποχρεώσεις του παιδιού. Δημιουργήστε μια καλή σχέση με τους εκπαιδευτικούς για να έχετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης: 

Μ. Παγώνη: Τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από σήμερα πρέπει να πηγαίνουν εφοδιασμένα με μάσκα και αντισηπτικό”

Λήγει σύντομα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Famagusta: Άγγελος Γεωργίου, το μικρότερο μέλος της οικογένειας Σέκερη