Εποχική γρίπη 2020: Αυτά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα λόγω πολλών κρουσμάτων

Εποχική γρίπη 2020: Αυτά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα λόγω πολλών κρουσμάτων

Σαρώνει ο ιός της γρίπης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να απουσιάζουν για ημέρες από τις σχολικές αίθουσες.

Κλειστό λόγω γρίπης το 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

Διακόπτονται προσωρινά τα μαθήματα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων γρίπης – ιώσεων που έχει πλήξει τα νήπια του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου.

Το νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Οι μικροί μαθητές θα επανέλθουν στο σχολείο τους την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατόπιν εγγράφων της Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων σχετικά με τον παρατηρούμενο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γρίπης – ιώσεων.

Κλειστά σχολεία στο Δ. Πεντέλης

Tη διακοπή των μαθημάτων από την 28/1/2020 έως και την 30/1/2020 αποφάσισε ο δήμος Πεντέλης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης. Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά 3 σχολεία στον Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Κλειστά λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η εποχική γρίπη το τελευταίο χρονικό διάστημα θα μείνουν τρία σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης από τις 27 έως και τις 29 Ιανουαρίου, καθώς απουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, «με απόφασή μου διακόπτονται τα μαθήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και στα 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων» καθώς όπως επισημαίνει «από τους 263 μαθητές του δημοτικού σχολείου απουσιάζουν λόγω των ιώσεων και της γρίπης οι 212, στο 3ο νηπιαγωγείο από τους 18 μαθητές απουσιάζουν οι 12 και στο 4ο νηπιαγωγείο από τους 40 μαθητές απουσιάζουν οι 36». Να σημειωθεί, ότι τα ανωτέρω σχολεία συστεγάζονται στο ίδιο σχολικό κτήριο.

«Λόγω αυτού του φαινομένου, της έξαρσης των ιώσεων και τις γρίπης που οδήγησε να στο να είναι απούσα η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αποφάσισα για τριήμερη διακοπή των μαθημάτων σε αυτά τα σχολεία όπως ορίζει ο νόμος», υπογραμμίζει ο κ. Κυρίζογλου και όπως αναφέρει, οι εκπαιδευτικοί πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο ασχέτως αν δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

Κλειστά σχολεία στην Καρδίτσα

Πολλά σχολεία στην Καρδίτσα  υπολειτουργούν, σε ορισμένα απουσιάζουν ολόκληρα τμήματα και κάποια έχουν κλείσει με απόφαση δημάρχου, όπως το Γυμνάσιο και Λύκειο Προαστίου αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας, τα οποία είναι από χθες κλειστά με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου να έχει συναινέσει σε αυτή την εξέλιξη λόγω του μικρού αριθμού μαθητών που προσήρθαν. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Karditsalive.net σοβαρό πρόβλημα με την συμμετοχή μαθητών αντιμετωπίζει και το δημοτικό σχολείο Σταυρού αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση για την μη λειτουργία του.

 

Ροή Ειδήσεων