«Έχω δασκαλέψει το παιδί μου να ρίχνει μπουνιές σε όποιον δει να κάνει bullying σε εκείνον ή άλλο παιδί»

«Έχω δασκαλέψει το παιδί μου να ρίχνει μπουνιές σε όποιον δει να κάνει bullying σε εκείνον ή άλλο παιδί»

Μία μητέρα περιγράφει ένα σκηνικό, όπου ο γιος της «τιμώρησε» με μία μεγαλοπρεπή γροθιά ένα παιδί που ασκούσε εκφοβισμό σε έναν συμμαθητή τους.

Εκείνη, ενώ θεωρεί πως οι διαφορές δεν λύνονται με μπουνιές και ξύλο, ωστόσο σε περιπτώσεις τέτοιες του δίνει το ελεύθερο…

«Επιτρέπω στο παιδί μου να ρίξει μπουνιές, αν κάνουν bullying σε εκείνον ή άλλο παιδί»

«Πήγαινα να πάρω το ένα μου παιδί από το σχολείο, κι όταν έστριψα στη γωνία είδα το σκηνικό. Στη μία πλευρά της τάξης καθόταν ένα παιδί που έκλαιγε και έμοιαζε να νιώθει ντροπή. 

Στην άλλη πλευρά τη αίθουσας ο γιος μου, με τα χέρια του σταυρωμένα στο στήθος, με ύφος εκνευρισμένο και μία δασκάλα να προσπαθεί να του μιλήσει. Δεν φανταζόμουν τι μπορεί να έχει συμβεί.

Κάποιος από το προσωπικό του σχολείου μου είπε πως κάτι συνέβη ανάμεσα στα δύο παιδιά. Απάντησα πως κάτι κατάλαβα και πήγα να δω από κοντά.

 

Ο μικρός μου φάνηκε να ηρεμεί, όταν με είδε. Η δασκάλα κατάλαβα ότι τον είχε ρωτήσει γιατί χτύπησε το άλλο παιδί. Μου είπε ότι τους έστελνε ανά τρεις στην τουαλέτα για λόγους ασφαλείας. Τότε ένα παιδί άρχισε να σπρώχνει και να χτυπά ένα άλλο. Το παιδί αυτό ήταν σχεδόν ενάμισι κεφάλι ψηλότερο από το άλλο και πολύ βρύτερο. Τον έσπρωχνε συνεχώς, παρόλο που τον παρακαλούσε να σταματήσει.

«Δεν μπορούσα να φύγω για να φωνάξω τη δασκάλα και να αφήσω το παιδί να το χτυπούν. Έτσι, του έριξα μπουνιά», είπε ο γιος μου.

Έβλεπα τις εκφράσεις της δασκάλας να αλλάζουν. Ένιωσα προς στιγμήν, ότι το παιδί μου ήταν αυτό που είχε δεχτεί το bullying. Ο γονέας του παιδιού που χτυπούσε το άλλο έφτασε κάποια στιγμή. Ρώτησε το παιδί του αν αυτά που έλεγε το δικό μου ήταν αλήθεια.

Κλαίγοντας είπε πως έτσι συνέβησαν τα πράγματα. Έγινε κάτι μέσα στην τάξη που τον ενόχλησε και η τουαλέτα ήταν μία ευκαιρία να πάρει εκδίκηση.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfokids.cy

 

Διαβάστε επίσης:

“Τριγωνοψαρούλης Τhe Musical”: Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εναέρια ακροβατικά και bubble show στο Θέατρο Κολοσσαίον (από 7/10)

Η αποδοχή, η νέα θεματική για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” του Make-A-Wish Ελλάδος

Κων/να Σπυροπούλου: “Εκανα αμνιοπαρακέντηση στον 8ο μήνα, κάτι είδε ο γιατρός και είπε ότι ίσως να μην κρατήσω το παιδί”

Ροή Ειδήσεων