Εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να κρατήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη!

Εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να κρατήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη!

Μια οργανωμένη ντουλάπα είναι πάντα ζητούμενο σε ένα σπίτι, ειδικά σε ένα σπίτι με παιδιά! Μια γυναίκα πρέπει να οργανώνει όχι μόνο τη δική της ντουλάπα, αλλά και των παιδιών και ενίοτε και του συζύγου της.

Επειδή, λοιπόν, τα ρούχα και τα υπάρχοντά μας είναι πια πάρα πολλά, ας δούμε πώς μπορούμε να τακτοποιούμε ντουλάπες και συρτάρια και να εξοικονομούμε χώρο!

Διαβάστε τα παρακάτω εύκολα και οικονομικά tips και ξεχάστε για λίγο το «βάσανο» ντουλάπα!

Αρχικά, οργανώστε τα ρούχα της εβδομάδας σας από νωρίς. Βρείτε τι θα φορέσετε και κρατήστε τα κάπου χωριστά. Φτιάξτε ίσως χάρτινες ταμπέλες με τα ονόματα των ημερών της εβδομάδας για να είστε ακόμα πιο σίγουρες.

Έπειτα κρεμάστε κασκόλ και φουλάρια από κρεμάστρες και από πάνω τους περάστε κάποιο πανωφόρι. Μπορείτε, επίσης, να τα αποθηκεύσετε σε κάποιο κουτί και να τα κρύψετε κάτω από το κρεβάτι σας.

Μια καλή ιδέα εξοικονόμησης χώρου είναι να διπλώνετε τα μπλουζάκια σας σε όρθια θέση και όχι σε οριζόντια. Έτσι και χώρο γλιτώνετε και κάθε φορά που θέλετε κάτι να βάλετε το βλέπετε μπροστά της.

Χρησιμοποιήστε χωρίσματα στα ράφια της ντουλάπας και τοποθετήστε τα ρούχα σας έτσι ώστε να ξέρετε πότε θα φορέσετε τι.

Κρεμάστε jeans και σορτσάκια όπως και στα καταστήματα ρούχων. Από κρίκους.

Αποθηκεύστε παπούτσια σε χάρτινα κουτιά με χωρίσματα και γλιτώστε χώρο από το κάτω μέρος της ντουλάπας, αλλά και την παπουτσοθήκη.

Για να κερδίσετε επιπλέον χώρο κρεμάστε πολλά ρούχα μαζί, χωρίς να τα τσαλακώνετε χρησιμοποιώντας ένα τσίγκινο καπάκι αναψυκτικού.

Έχετε πολλά μικρά στολίδια, μπιχλιμπίδια, και μικρά αντικείμενα; Τοποθετήστε τα μέσα στα συρτάρια σας σε μικρά κουτάκια ή ακόμα καλύτερα σε… παγοθήκες!

Όσον αφορά στα εσώρουχά σας, τα οποία μπερδεύονται διαρκώς, τα κουτιά παπουτσιών θα σας δώσουν τις λύσεις που ζητάτε. Χωρίστε τα εσώρουχά σας σε κατηγορίες και έχετέ τα πάντα σε τάξη…

Διαβάστε επίσης

“Ένας γονέας, όσο καλός και να είναι, δεν είναι ποτέ αρκετός”: Το μήνυμα μπαμπά για την ημέρα γονεϊκής αποξένωσης

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό στο θερινό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής