Φεύγει για αποκατάσταση στο Αμβούργο και η 8χρονη Αλεξία!

Φεύγει για αποκατάσταση στο Αμβούργο και η 8χρονη Αλεξία!

Αφού καταφέραμε να στείλουμε τον 2 ετών Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστώνη, σειρά έχει τώρα η 8χρονη Αλεξία από τις Θεσπιές. Και πάλι χάρη στην αρωγή του απλού κόσμου που βοήθησε, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα, η Αλεξία φεύγει σήμερα (Τετάρτη 23/10) για ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά που βρίσκεται στο Αμβούργο.

Αυτή τη λύση επέλεξαν οι γονείς, οι οποίοι θεώρησαν ότι είναι το καλύτερο για το παιδί τους που μέχρι χθες νοσηλευόταν ακόμα στο νοσοκομείο Παίδων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση βοήθησε και η εκκλησία, και συγκεκριμένα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσωπικά.

Η οικογένεια έχει συγκεντρώσει γύρω στις 90.000 ευρώ, ποσό που θα καλύψει περίπου τους πρώτους 5,5 μήνες της αποθεραπείας, ωστόσο ξέροντας ότι ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος, οι γονείς συνεχίζουν να κάνουν έκκληση στην ανθρωπιά του κόσμου.

Οι εκκλήσεις για χρήματα έγιναν έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιου για μεταφορά στο εξωτερικό, αφού ειδικοί και επιστήμονες δεν ενέκριναν τη μετάβαση του παιδιού σε ξένο κέντρο αποθεραπείας και γνωμοδότησαν, ότι το παιδί μπορεί να παραμείνει για αποθεραπεία σε κέντρο της Λάρισας.

Θυμίζουμε, ότι το κορίτσι τραυματίστηκε ανήμερα του Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές.

Αναχώρησε για το Αμβούργο μαζί με τη μαμά της

Η 8χρονη έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο είναι ειδικά εξοπλισμένο για παιδιά.

«Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, την Ζήνα και την Εκκλησία. Θα μείνουμε 6 μήνες και βλέπουμε, αν χρειαστεί θα μείνουμε κι άλλο» είπε ο πατέρας της μικρής στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, λίγο πριν την αναχώρηση. Ο κ. Λουκάς Σαμαρτζής ανέφερε ότι θα μείνει μόνο μια εβδομάδα στη Γερμανία και πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να φροντίσει τα άλλα του παιδιά.

Στο πλευρό της Αλεξίας θα μείνει η μητέρα της. Ο δράστης δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους ούτε έχει συμβάλλει οικονομικά, σύμφωνα με τους γονείς του κοριτσιού. «Θα το πάω δικαστικά μέχρι τέλους, το έχω υποσχεθεί στο παιδί μου» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της 8χρονης λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο.

Η Ελένη Φουρέιρα στο πλευρό της 8χρονης Αλεξίας

Πριν από 10 ημέρες, η αγαπημένη τραγουδίστρια της 8χρονης Αλεξίας, Ελένη Φουρέιρα, βρέθηκε στο πλευρό της, στο δωμάτιο του νοσοκομείου «Παίδων», τραγούδησε μαζί της και στη συνέχεια δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο καλεί τον κόσμο να βοηθήσει το παιδί να λάβει την αποκατάσταση που του αξίζει:

«Πάμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί την Αλεξια για να μεταφερθεί σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Γερμανία για να μπορέσει να γίνει ξανά καλά !! Μας έχει ανάγκη !! Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ! Εθνική τράπεζα Αρ.λογαριασμου : 29060617452 IBAN :GR9401102900000029060617452 Δικαιούχοι: Λουκάς Σαμαρτζής» έγραψε η Ελένη Φουρέιρα.

Ροή Ειδήσεων