Φλώρινα: Σχολείο θα λειτουργήσει με μόλις… τρεις μαθητές!

Φλώρινα: Σχολείο θα λειτουργήσει με μόλις… τρεις μαθητές!

Το κουδούνι του Δημοτικού Σχολείου Πολυποτάμου στη Φλώρινα για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου για μόλις τρεις μαθητές.

Όπως είπε ο δάσκαλος του σχολείου Κώστας Φλούσκας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας, «το ιστορικό σχολείο λειτουργεί από το 1920 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει πλήθος μαθητών που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων».

Όπως επεσήμανε, «είναι το μοναδικό σχολείο σε όλη την Ελλάδα όπου δεν θα ανησυχούν για το πώς θα χωρίσουν τα παιδιά στα τμήματα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ούτε θα υπάρχει ανησυχία για το πώς θα βγαίνουν στα διαλείμματα ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

«Τα δύο τα παιδιά είναι αδέρφια, οπότε δεν ανησυχούμε για το αν έρθουν σε επαφή ή όχι. Η τάξη είναι αρκετά μεγάλη για να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ δασκάλου και παιδιών ενώ στο διάλειμμα η αυλή είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει τους τρεις αυτούς μαθητές. Σαφώς θα τηρούνται τα μέτρα μέσα στην αίθουσα με τη χρήση μάσκας, αλλά δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη διασπορά του κορονοϊού στο μικρό αλλά παράλληλα μεγάλο σχολείο μας», υπογράμμισε ο κ.Φλούσκας.

Το σχολείο μέχρι πέρυσι λειτουργούσε με πέντε μαθητές, από τους οποίους ο ένας προήχθη στην πρώτη Γυμνασίου.

Ροή Ειδήσεων