Φωτό -Ντοκουμέντο: Το πανάκι της Ίριδας με τις κηλίδες αίματος – Η Δήμητρα «καίει» την Ρούλα για τη δολοφονία

Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

Φωτό -Ντοκουμέντο: Το πανάκι της Ίριδας με τις κηλίδες αίματος – Η Δήμητρα «καίει» την Ρούλα για τη δολοφονία

Η Ίριδα ήταν το μόνο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που δεν πέθανε στο νοσοκομείο και το στοιχείο «κλειδί» στον θάνατό της ήταν το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της.

Ό,τι βρέθηκε στο πανάκι δεν προερχόταν από τους πνεύμονες αλλά από τη πληγή στο στόμα του βρέφους που προκάλεσε τον θάνατό του. Το πανάκι παραδόθηκε στις Αρχές και λίγες μέρες μετά η 33χρονη το ζήτησε πάλι πίσω, αφού, όπως είχε γράψει στον Μάνο Δασκαλάκη, είχε δει ένα κακό όνειρο.

Το άτομο που σκότωσε την Ίριδα την πλησίασε και της έκλεισε το στόμα με το πανάκι που είχε δίπλα του, μέχρι πεθάνει από ασφυξία.

Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας (φωτό-ντοκουμέντο)

Η εφημερίδα Μπαμ δημοσίευσε σκληρές φωτογραφίες με το ματωμένο πανάκι της Ίριδας. Ένα πανάκι που όπως φαίνεται ήταν αυτό που χρησιμοποίησε το άτομο που την σκότωσε, για να κάνει το έγκλημα. Ένα πανάκι που αρχικά έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά στη συνέχεια το ζήτησε πίσω. Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης αποτελεί το πλέον συγκλονιστικό πειστήριο της βρεφοκτονίας, ενώ στην έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα συνδυάζεται με τις κακώσεις που προκλήθηκαν ενώ η Ίριδα βρισκόταν εν ζωή και συγκεκριμένα την πληγή στον στοματικό βλεννογόνο, στο άνω χείλος του στόματος.

Το σκηνικό του θανάτου

Οι ερευνητές της υπόθεσης είναι πεπεισμένοι ότι εκείνο το πρωινό, λίγο πριν ή μετά τις 07.00 το πρωί, η κατηγορουμένη με την πρόφαση ότι ήθελε να βάλει την πιπίλα στη μικρή Ίριδα την έπνιξε με το πανάκι αποφράσσοντας το στόμα και τις αεροφόρες οδούς του βρέφους και προκαλώντας έναν εφιαλτικό, ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος ενδεχομένως διήρκεσε ένα λεπτό. Υπενθυμίζεται ότι η Ίριδα είχε, μεταξύ άλλων, και εντόνου βαθμού πνευμονικό οίδημα, πνευμονορραγία και ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες, κάτι που διαπιστώθηκε τόσο από την ιατροδικαστή Τσιόλα όσο και από τους Καρακούκη και Καλόγρηα. Περαιτέρω, αμφότεροι οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας με την πραγματογνωμοσύνη τους απέκλεισαν ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου, όπως και η κυρία Τσιόλα με τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στο Ανθρωποκτονιών.

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η «Μ» παρατηρούνται οι επτά καστανέρυθρες κηλίδες, οι οποίες κατά τους πραγματογνώμονες κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα αφορούν κηλίδες αίματος από το εσωτερικό τραύμα του στόματος και κατά την κυρία Τσιόλα κηλίδες οροαιματηρού υγρού, από το έντονο πνευμονικό οίδημα που προκλήθηκε λόγω της ασφυξίας στην Ίριδα.

Η Δήμητρα «καίει» την Ρούλα  για τη δολοφονία της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτίμησε ότι ο θάνατος του παιδιού της σημειώθηκε δύο ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που το βρήκε νεκρό η αδερφή της.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε πει στην αρχική της κατάθεση πως βρήκε νεκρό το παιδί στις 11:30 και σε συνέντευξή της, είχε αναφέρει εκ παραδρομής όπως είπε η ίδια, ότι είχε μπει στο δωμάτιο 45 λεπτά νωρίτερα. Η κλήση στο ΕΚΑΒ είχε γίνει στις 11:37.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων “Τα Νέα” & “Το Βήμα” Βασίλης Λαμπρόπουλος, η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης στην κατάθεσή της στην ΓΑΔΑ, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια τον χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου όταν σηκώθηκε για να προσεγγίσει την Ίριδα.

Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον οφείλεται σε ασφυξία.

Υπενθυμίζεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού της είχε βάλει την πιπίλα -χρόνος που δεν επαρκούσε για τον πνιγμό της Ίριδας.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου τώρα στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε στο κρεβάτι την ρώτησε “αν τάισε τη μικρή”, κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας.

Διαβάστε επίσης:

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Προανάκριση για τον θάνατο του χιμπατζή – Παρέμβαση εισαγγελέα

Κρήτη: Στο νοσοκομείο νεογνό 7 ημερών με κορωνοϊό

Λίμνη Αώου: Θρήνος για τον 16χρονο – Πήγε να πιάσει μπάλα και τον «τράβηξε» ο βυθός

 

Ροή Ειδήσεων