Φόβοι για 40 παιδιά που «χάθηκαν» από σχολεία της Αττικής – Δεν βρέθηκαν ούτε στα σπίτια τους

Φόβοι για 40 παιδιά που «χάθηκαν» από σχολεία της Αττικής - Δεν βρέθηκαν ούτε στα σπίτια τους

Φόβοι για 40 παιδιά που «χάθηκαν» από σχολεία της Αττικής – Δεν βρέθηκαν ούτε στα σπίτια τους

Έντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει η απουσία 40 περίπου παιδιών από σχολεία της Αττικής, ενώ έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά από σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’ Αθηνών που εστάλη τη Δευτέρα (14/2) σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας και λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη.

Όπως μετέδωσε το Mega σήμερα, δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο.

Ειδικότερα, αυτή τη φορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα 40 παιδιά που τα οποία αγνοούνται δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό στο σχολείο τους, απουσιάζουν συστηματικά και αδικαιολόγητα, έχει γίνει έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες και δεν κατάφεραν να εντοπιστούν.

Πρόκειται κυρίως για παιδιά προσφύγων, μεταναστών από ευάλωτες οικογένειες.

Σε περίπτωση που τα εν λόγω σχολεία τα οποία έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο, εάν δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στις περιπτώσεις το παιδιών «φαντασμάτων» ενώ σε τέτοια λίστα θα μπορούσε να είχε βρεθεί και ο μικρός Ανδρέας.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Mega και σήμερα εξακολουθούν να μην επιθυμούν να μιλήσουν οι δάσκαλοι στο σχολείο όπου πήγαινε ο μικρός Ανδρέας, λίγο πριν την δολοφονία του.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός ο Δήμος τοποθετεί συσκευές καθαρισμού αέρα σε όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία

«Ο Μπάντι ο Ροκ Σταρ» επιστρέφει και (μας) μαθαίνει ότι… η φήμη έχει ένα τίμημα (trailer)

12χρονος σκοτώθηκε αφήνοντας μισοτελειωμένο ένα μουσικό κομμάτι – Ορχήστρα το έπαιξε στην κηδεία του (vid)

Ροή Ειδήσεων