«Φράσεις που έμαθα στην κόρη μου να λέει όταν νιώθει ότι κινδυνεύει», λέει ένας ψυχολόγος

«Φράσεις που έμαθα στην κόρη μου να λέει όταν νιώθει ότι κινδυνεύει», λέει ένας ψυχολόγος

Δείτε την ανάρτησή του με τις φράσεις αυτές.

Οι γονείς επιδιώκουν να δίνουν στα παιδιά τους τις απαραίτητες δεξιότητες και εργαλεία για να αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις και δυσκολίες στη ζωή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος της εκπαίδευσής τους στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση των κινδύνων είναι βασικής σημασίας.

Μια σημαντική πλευρά αυτής της εκπαίδευσης είναι η εκμάθηση φράσεων και δεξιοτήτων που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε καταστάσεις κινδύνου.

Ένας ψυχολόγος μπορεί να προτείνει στους γονείς φράσεις και εργαλεία που μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους, βοηθώντας τα να αντιληφθούν, να επικοινωνήσουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις καταστάσεις κινδύνου. Αυτό το είδος της εκπαίδευσης μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια των παιδιών και να ενισχύσει τη σχέση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.

Ο ψυχολόγος Χρήστος Γιώτης μοιράζεται κάποιες φράσεις που έμαθε στην κόρη του να λέει όταν νιώθει ότι κινδυνεύει. Ποιες είναι αυτές; Δείτε στην παρακάτω ανάρτησή του.

«Φράσεις που έμαθα στην κόρη μου να λέει όταν νιώθει ότι κινδυνεύει»: η ανάρτηση του ψυχολόγου:

«Είναι εξίσου σημαντικό να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία με τα παιδιά μας.

Να τα ενθαρρύνουμε να μιλούν δυνατά για τυχόν ανησυχίες που νιώθουν.

Να τα διαβεβαιώσουμε ότι τα αγαπάμε και τα στηρίζουμε άνευ όρων»