Γαλάτεια Μουχάκη: Η μητέρα 4 παιδιών που εργάζεται σε απορριμματοφόρο και ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες μιλά στο Ιnfokids!

Γαλάτεια Μουχάκη: Η μητέρα 4 παιδιών που εργάζεται σε απορριμματοφόρο και ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες μιλά στο Ιnfokids!

*Γράφει η Κλέλια Κλουντζού

Η Γαλάτεια Μουχάκη, είναι μια πολυπράγμων μητέρα 4 παιδιών με δυνάμεις υπερήρωα! Είναι 38 ετών, δουλεύει σε απορριμματοφόρο, πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο, ετοιμάζεται να δώσει Πανελλαδικές 2023 και στον ελεύθερο χρόνο της χορεύει Kangoo !

Πού βρίσκει τον χρόνο, την διάθεση και το κουράγιο να κάνει όλα αυτά; Η Γαλάτεια τα λέει όλα, στο Infokids.gr!

Πώς είναι το 24ωρο σου ;

Ξυπνάω κάθε πρωί στις έξι. Ετοιμάζω πρωινό για την οικογένειά μου φεύγω για τη δουλειά μου που ξεκινάει στις επτά . Μόλις σχολάσω πηγαίνω απευθείας στο σχολείο για να πάρω την μικρή μου κόρη που είναι μόλις 5 ετών .Από εκείνη την στιγμή ξεκινά η «δεύτερη» εργασία μου !

Μαγείρεμα, πλύσιμο ρούχων, συμμάζεμα… Στο μεσημεριανό τραπέζι τρώμε πάντα όλοι μαζί. Μετά ξεκινούν οι δραστηριότητες και τα φροντιστήρια των παιδιών.

Στις τρεις, αφήνω το τρίτο μου γιο τον Αλέξανδρο στο φροντιστήριο και πηγαίνω στο γυμναστήριο έχοντας πολλές φορές μαζί μου τη μικρή Ζωή. Στις έξι το απόγευμα επιστρέφουμε στο σπίτι, ο 15χρονος γιος μου ξεκινάει διάβασμα και ταυτόχρονα προσέχει την μικρή του αδερφή για να πάω εγώ με τη σειρά μου στο σχολείο. Επιστρέφω στο σπίτι μετά τις έντεκα το βράδυ και «φτου» και από την αρχή !

Πώς τα καταφέρνεις με τέσσερα παιδιά;

Πώς τα καταφέρνω….; Δύσκολη ερώτηση! Μου φαίνονται όλα «βουνό» Υπάρχει μεγάλη κούραση, το χαμόγελο όμως δεν φεύγει από τα χείλη μου ! Όταν έχεις μια μεγάλη οικογένεια προϋποθέτει μεγάλα αποθέματα αγάπης και υπομονής, επιμονής και αγάπης ξανά. Θέλει εμπιστοσύνη ,πίστη, μεγάλη πίστη …έτσι ανακαλύπτω μέρα με την μέρα δυνάμεις, που δεν ήξερα ότι διαθέτω..αυτό είναι το μυστικό για να τα καταφέρω!

Πώς είναι η δουλειά πάνω στο απορριμματοφόρο για μία γυναίκα;

Η δουλειά είναι αρκετά δύσκολη, ανθυγιεινή και βαρέα διότι δεν γνωρίζει από καιρικές συνθήκες . Είμαστε κάθε μέρα έξω στο δρόμο είτε έχει κρύο, είτε έχει ζέστη, βρέξει χιονίσει, χειμώνα, καλοκαίρι. Παρόλα αυτά νιώθω τυχερή που δουλεύω σε αυτή τη δουλειά την κάνω με μεγάλη χαρά και αγάπη…επίσης νιώθω ευλογημένη που έχω δίπλα μου καλούς συνεργάτες και αυτό με βοηθά να την κάνω πιο ευχάριστα!

Και μέσα σε όλο το τρέξιμο , πήρες την απόφαση να δώσεις πανελλαδικές εξετάσεις…

Είναι ένα όνειρο πού είχα από μικρή . Πάντα ήθελα να σπουδάσω, αλλά όταν τελείωσα το σχολείο είχα ήδη τον μεγάλο μας γιο τον Γιώργο και ήμουν έγκυος 6 μηνών στον δεύτερο μας γιο τον Θοδωρή.

Παράλληλα ένα τραγικό γεγονός- η ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας πατέρα «μου έκοψε τα πόδια » και έτσι ήταν αδύνατο να ασχοληθώ με το διάβασμα για τις  Πανελλήνιες .

Δυστυχώς δεν κατάφερα να δώσω, ποτέ όμως δεν βγήκε αυτή η επιθυμία από μέσα μου και τώρα πιστεύω ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να την πραγματοποιήσω!

Θα αλλάξει την ζωή σου η εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο… Σε ποια σχολή θέλεις να σπουδάσεις;

Η επιτυχία στις πανελλαδικές απλά θα εκπληρώσει ένα όνειρο, θα με εξελίξει ως άνθρωπο και θα αποκτήσω περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο που αγαπώ, κατά τα άλλα είμαι πολύ ευτυχισμένη με την ζωή που έχω επιλέξει να κάνω, ο Θεός με ευλόγησε με μία μεγάλη και πολύ δεμένη οικογένεια πού δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι σε αυτή  από όποια προσωπική επιτυχία και να έχω!

Από παιδί με γοήτευε η κηπουρική…τώρα όμως θέλω να αποκτήσω εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα και είπα να το τολμήσω επιλέγοντας να σπουδάσω γεωπόνος .

Με αυστηρό πρόγραμμα και πολλή προσωπική προσπάθεια, δυστυχώς εάν ο κάθε άνθρωπος δεν προσπαθεί αρκετά για τα όνειρα του αυτά μένουν ανεκπλήρωτα!

Τι σου λένε τα παιδιά σου, που είσαι κι εσύ μαθήτρια ανάμεσά τους;  Ο σύζυγός σου σε στηρίζει;

Τα μεγάλα μου παιδιά νιώθουν πολύ υπερήφανα που δεν παρατάω τα όνειρα μου, που δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από έναν γάμο, ώστε να χρεώσω την οποιαδήποτε αποτυχία μου εκεί και να κάνω το «θύμα» των περιστάσεων.

Ο τρίτος μας γιος χαίρεται που η μαμά του είναι μαθήτρια και μου κάνει και διάφορα αστεία όπως «α! γύρισε το φλωράκι από το σχολείο» και η μικρή μας κόρη κάνει την δασκάλα μου και ζητάει να της λέω το μάθημα!

Ο σύζυγος μου αχχχχχ! Είναι αυτός που με σέβεται και είναι λίγο πιο μπροστά από μένα..Είναι αυτός που όταν  θα πέσω από τα πολλά βάρη, θα με σηκώσει και θα μου πει «εγώ είμαι εδώ» !!! Ο σύζυγος μου είναι αυτός που μου έμαθε να ζω στο παρόν, να αποδέχομαι το παρελθόν και να ονειρεύομαι το μέλλον.

Είναι πάντα δίπλα μου σε κάθε μου επιλογή σέβεται την κάθε μου ανάγκη και εγω μπορώ να συνεχίσω !!

Πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Kangoo Jumps! Δεν σου φτάνει η σκληρή καθημερινότητα, βρίσκεις το χρόνο να προπονείσαι κιόλας;

Η γυμναστική είναι άλλη μία προσωπική κατάκτηση . Είναι κάτι πού λατρεύω, που με κάνει να νιώθω ζωντανή, ενεργή και δραστήρια όλη την υπόλοιπη μέρα, είναι και ένας λόγος που αντέχω όλο το πρόγραμμα της ημέρας..γυμνάζομαι περίπου 3 ώρες την εβδομάδα..αλλά για τον διαγωνισμό εργάστηκαμε αρκετά…περίπου 70 ώρες για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα…

Ήταν ένα στοίχημα για μένα να βρώ τον χρόνο ,να κάνω τις παραπάνω προπονήσεις που απαιτούνταν, να είμαι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του σπιτιού, της εργασίας μου και του σχολείου που πηγαίνω χωρίς να αδικήσω κανέναν, θέλω να πιστεύω πώς τα κατάφερα, περιμένω τον χρόνο να δείξει!!! 

Στην ομάδα μας έχουμε 5 εργαζόμενες γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε όλες την διαίσθηση ότι θα βγούμε νικήτριες και το πετύχαμε !

Τι έχεις να πεις στις εργαζόμενες μανούλες που λένε πως δεν βρίσκουν χρόνο να κάνουν κάτι που αγαπούν;

Το μότο μου είναι ‘’ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ‘’.Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο φτάνει να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Γι αυτό και αφιερώνω τη νίκη μου αυτή στις μητέρες που λένε πως δεν βρίσκουν χρόνο να κάνουν κάτι που αγαπούν…

Ελεύθερο χρόνο έχω μόνο τα σαββατοκύριακα, τις αργίες και όταν κάνω καμιά «κοπάνα» από το σχολείο! Που και τότε ασχολούμαι αποκλειστικά με τα παιδιά μου.

Το σημαντικό είναι να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που κάνουμε, να εκπέμπουμε θετική ενέργεια..να κάνουμε πράγματα που ανοίγουν το μυαλό και την καρδιά μας !

 

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι 2023: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Η Κωτσόβολος επιλέχθηκε ως Field Immersion Project Partner του Harvard Business School

Ελένη Μενεγάκη: Ο απίθανος διάλογος με την 8χρονη κόρη της, Μαρίνα, για τις εκλογές 2023 (video)

 

Ροή Ειδήσεων