Γεννητούρια σε απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας χάρη στη HOPEgenesis

Γεννητούρια σε απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας χάρη στη HOPEgenesis

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis, ιδρύθηκε το 2015 από τον μαιευτήρα – γυναικολόγο, ενδοσκοπικό χειρουργό, δρα Στέφανο Χανδακά, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος είναι η δωρεάν προγεννητική και μεταγεννητική υποστήριξη γυναικών που είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας να ταξιδεύουν σε περιοχές κοντά στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους όπου δρα η ομάδα της ή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων κατά τη διάρκεια της κύησης τους και στο τέλος να γεννούν δωρεάν, ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν, καθώς και κίνητρο στις υπόλοιπες να κυοφορήσουν.

Να σημειωθεί ότι η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 37 νησιά και 301 ηπειρωτικά χωριά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015 και σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές καθώς αναπτύσσεται.

Όπως έχει δηλώσει και στο Infokids.gr, o δρ. Χανδακάς, «Ελπίζουμε ότι μέσω αυτής της προσπάθειας και όσο αυτή μεγαλώνει, να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στο να ανατρέψουμε αυτό την υπογεννητικότητα και τα μέχρι τώρα στοιχεία από το πρόγραμμα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο λειτουργεί».

Γεννητούρια σε Αστυπάλαια και Μακρακώμη

Γεννητούρια είχαμε σήμερα και χθες σε Αστυπάλαια και Μακρακώμη καθώς γεννήθηκαν το 880 και το 90ο μωρά του προγράμματος. Το 880 παιδί είναι ένα υγιέστατο αγοράκι που κατάγεται από την Αστυπάλαια, και γεννήθηκε στο μαιευτήριο Μητέρα της Αθήνας.

Ενώ πριν λίγη ώρα γεννήθηκαν δυο υγιέστατα δίδυμα κοριτσάκια από τον Άγιο Γεώργιο Μακρακώμης στο Ιασώ Θεσσαλίας, που πλέον αυξάνουν τον αριθμό των μωρών του προγράμματος στα 90!

Η φωτογραφία του νεογέννητου από την Αστυπάλαια

Τα νεογέννητα διδυμάκια από την Μακρακώμη