«Για αποφάσεις 750.000 ευρώ το δικαστήριο δεν έδωσε ούτε ένα» – Ξέσπασμα του μπαμπά της μικρής Αλεξίας για την «ποινή – χάδι»

«Για αποφάσεις 750.000 ευρώ το δικαστήριο δεν έδωσε ούτε ένα» – Ξέσπασμα του μπαμπά της μικρής Αλεξίας για την «ποινή – χάδι»

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι γονείς της μικρής Αλεξίας για την ήπια ποινή που επεβλήθη στον 55χρονο, ο οποίος άφησε παράλυτη εφόρου ζωής την κόρη τους.

Ο καταδικασθείς, που το Πάσχα του 2019 πυροβόλησε στον αέρα με τη σφαίρα να καταλήγει στο κεφάλι της 8χρονης, καταδικάσθηκε σε εξαγοράσιμη ποινή τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών, με το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Το ξέσπασμα του μπαμπά της μικρής Αλεξίας

Η μικρή Αλεξία έγινε 11 έτων! Συγκινεί η ευχή της μητέρας της...

Ο πατέρας της ξεσπά για την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας στην ΕΡΤ: «Αν σκοτώσεις σκυλί πας φυλακή και πληρώνεις και 50.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ για την ανθρώπινη ζωή τίποτα. Δηλαδή το σκυλί έχει περισσότερη αξία από τον άνθρωπο».

Η 11χρονη σήμερα Αλεξία, από το Πάσχα του 2019 βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι και θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών -για το υπόλοιπο της ζωής της. Με ποσοστό αναπηρίας στο 95%, η κοπέλα, μετά από έξι χειρουργεία, κατάφερε να έχει μια στοιχειώδη επικοινωνία με το περιβάλλον.

«Οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δίκης και αυτό δεν οφείλεται στην κρίση των δικαστών, αλλά στη νομοθετική ρύθμιση η οποία δημιούργησε ένα πεδίο ατιμωρησίας για όσους ακόπως πυροβολούν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πλήξουν ανθρώπινη ζωή» τονίζει ο δικηγόρος κατηγορίας Ανδρέας Μήτσαινας.

«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως δίκαιο με την έννοια ότι είναι περιχαρακωμένη νομολογιακά η δυνατότητα του δικαστηρίου να αποφασίσει διαφορετικά. Συνεπώς είναι ένα έγκλημα μολονότι είχε ασκηθεί η κατηγορία με ενδεχόμενο δόλο, ο δόλος δεν μπορούσε να σταθεί στο ακροατήριο και μετετράπη σε σωματική βλάβη εξ αμελείας» λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης.

«Λέει στην απολογία του, έχω τρία παιδιά, τρία σκυλιά και μία γάτα να θρέψω, ακούτε τι είπε. Έχει βγάλει αποφάσεις το δικαστήριο μέχρι τώρα, 750.000 ευρώ και δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, τι να κάνουμε τώρα πείτε μου εσείς, ζητιανεύουμε τώρα από τον κόσμο» λέει ακόμα ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Υψηλό το κόστος αποκατάστασης για την Αλεξία

Να σημειωθεί, ότι 7.200 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει στο τέλος του μήνα η οικογένεια του παιδιού για τις θεραπείες που κάνει σε κέντρο αποκατάστασης στην Βόρεια Ελλάδα. «Αν δε βρούμε λεφτά θα μας διώξουν. Ο απλός κόσμος μόνο βοηθά», λέει ακόμη ο ίδιος.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση: Η 2χρονη Τζία είναι εγκεφαλικά παράλυτη και χρειάζεται τη βοήθειά μας για τις θεραπείες της

Πήραν DNA από Δασκαλάκη και Πισπιρίγκου – Δήλωση “βόμβα” από τον Ιατροδικαστή Λέων

10χρονος κόντεψε να πνιγεί σε παραλία της Κρήτης – Η επεισοδιακή διάσωσή του

Ροή Ειδήσεων