Προς παράταση η τηλεκπαίδευση – Ποια σχολεία θα ανοίξουν πρώτα – Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

Προς παράταση η τηλεκπαίδευση – Ποια σχολεία θα ανοίξουν πρώτα – Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί όπως όλα δείχνουν η παράταση της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά τα σχολεία θα ανέστειλαν τη δια ζώσης διδασκαλία για δύο εβδομάδες, από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Παράταση μιας εβδομάδας για την τηλεκπαίδευση

Δεδομένου ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι καλή, η επαναλειτουργία των σχολείων πάει πίσω και σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση της τηλεκπαίδευσης  τουλάχιστον για μία ακόμη εβδομάδα ήτοι μέχρι τις 5 Απριλίου, καθώς θα παραταθεί μέχρι τότε και το lockdown.

Άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου με υποχρεωτικό self testing

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr από την Επιτροπή των Ειδικών προτάθηκε   το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από τις 5 Απριλίου με υποχρεωτικό self testing (rapid τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού) κάθε Δεύτερα, εφόσον η ειδημιολογική εικονα δειξει σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες.

Aυτή η διαδικασία θα γίνεται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργός κ. Σκέρτσος θα γίνεται εντελώς δωρεάν, παραλαμβάνοντας με το ΑΜΚΑ από το φαρμακείο ένα rapid test κάθε εβδομάδα.  Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες  θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν μέσα από μία απλή διαδικασία στο σπίτι τους και να μαθαίνουν εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό μόλις σε 30 λεπτά. Αν κάποιος βρεθεί θετικός θα πρέπει να το καταχωρεί σε ειδική πλατφόρμα καταγραφής. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί οι γονείς ανηλίκων τέκνων θα μπορούν να προμηθεύονται οι ίδιοι τα τεστ των παιδιών τους. Τα οικιακά τεστ σιέλου αλλά και τα ρινικά μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς υποστήριξη επαγγελματία υγειας από τις ηλικίες 14 και άνω.

Κεραμέως: Να επανεκκινήσουν τα σχολεία στις 5 Απριλίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εισηγήθηκε σήμερα στην Επιτροπή των Ειδικών την επανεκκίνηση των Γυμνασίων και των Λυκείων στις 5 Απριλίου.

Στις 2 Απριλίου οι οριστικές ανακοινώσεις

Η σημερινή θετική εισήγηση για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Παρασκευή 2 Απριλίου όπου θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των Ειδικών με βασικό της θέμα τα σχολεία και τη δια ζώσης διδασκαλία.

 

 

Ροή Ειδήσεων