Για ποιους νοιάστηκες; Ποιους αγάπησες; Ποιους βοήθησες; Για ποιους έγινες θυσία;

Για ποιους νοιάστηκες; Ποιους αγάπησες; Ποιους βοήθησες; Για ποιους έγινες θυσία;

Κάποια στιγμή όλα τα λάθη σου κι όλα τα πάθη σου σε συναντούν κατά πρόσωπο. Στήνονται μπροστά σου με αυθάδεια κουνώντας σου επιδεικτικά το χέρι. Για ποιους νοιάστηκες; Ποιους αγάπησες; Ποιους βοήθησες; Για ποιους έγινες θυσία;

Γράφει ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας

Μέτρησες τις επιλογές σου ή βούτηξες σε όλα με την αφέλεια που θέλει έναν κόσμο ιδανικό; Που θέλει καθαρούς ανθρώπους να μετράνε τον πόνο ψυχής του άλλου και δεν του ρίχνουν μια κλωτσιά να κατρακυλήσει στον πάτο της απόγνωσης και της κοροϊδίας.

Σε ξεγέλασαν ή άφησες να σε ξεγελάσουν στον βωμό των υποσχέσεων και τώρα να ‘σαι χαμηλώνοντας το κεφάλι απέναντι από τον καθρέφτη που φάνταζε πελώρια και χρωματιστά τα όνειρα που πρόβαρες μπροστά του από μικρό παιδί. Αρνείσαι να τα δεις ξεθωριασμένα μα εκείνος δεν σου κάνει τη χάρη.

Γίνεται σκληρός, τραχύς, σπάει σε χίλια κομμάτια για να σε πληγώσει ακόμα πιο πολύ. Επειδή πρέπει να πάψεις να σε λυπάσαι. Πρέπει να βγεις από την ραγισμένη εικόνα που… σε έχεις παγιδεύσει.

Σήκω και πάλεψε για όσα σε έκαναν να χαμογελά…
Έκλαψες, φώναξες και σύρθηκες στο κούφιο πάτωμα που έτριζε ψεύτικη αγάπη, ψεύτικα λόγια που αντηχούν ακόμα στους μονόλογους με τον εαυτό σου, τις στιγμές που τον μαλώνεις και τον καταριέσαι για την πίστη σου στον άνθρωπο.

Πέρασες ώρες που φάνταζαν ατελείωτο μαρτύριο αφού κατέληγες πάντα να σε κρίνεις και να σε κατακρίνεις. Πώς μπόρεσες να μη διακρίνεις τις πραγματικές προθέσεις τους; Πώς άφησες να σου εξαφανίσουν την αξιοπρέπεια;

Μπορεί ποτέ να μη μπορέσεις να λάβεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για να δικαιολογήσεις τέτοιες συμπεριφορές, μπορεί και να μην είναι απαραίτητο αφού το να εμμένεις στο παρελθόν μόνο πίσω σε αναγκάζει να πηγαίνεις. Κράτησε ότι σου χρειάζεται μόνο προς γνώσιν και τώρα σήκω.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfowoman.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Αθερίδης: Η απίθανη φωτογραφία που ποζάρει με την έγκυο κόρη του και τον συνονόματο εγγονό του!

Πάτρα: Έκκληση για μονογονεϊκή οικογένεια με άρρωστο παιδί 2 ετών

“Άσπα μου είσαι ο πιο δυνατός άνθρωπος που έχω γνωρίσει”: Η ηρωίδα μάνα στο πλευρό της κόρης που πυροβόλησε στο κεφάλι ο πατέρας

 

Ροή Ειδήσεων