Γιατί όλο και περισσότερα ζευγάρια «απαγορεύουν» παιδιά στον γάμο τους

Γιατί όλο και περισσότερα ζευγάρια «απαγορεύουν» παιδιά στον γάμο τους

Γιατί όλο και περισσότερα ζευγάρια «απαγορεύουν» παιδιά στον γάμο τους

Ολοένα και περισσότερα γίνονται τα ζευγάρια που, όταν κανονίζουν τον γάμο τους, λογαριάζουν χωρίς τα παιδιά των καλεσμένων τους, διευκρινίζοντάς τους πως καλύτερα θα ήταν να έρθουν χωρίς αυτά.

Όπως εξηγεί μία wedding planner, οι child free γάμοι έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλείς, ωστόσο δεν παύει αυτή η πρακτική να είναι κάπως αμφιλεγόμενη.

Η συζήτηση πάνω σε αυτό το ζήτημα καλά κρατεί, με νύφες να μοιράζονται την ιστορία τους στο διαδίκτυο για οικογένειες και φιλίες που έχουν τσακωθεί στον βωμό του «όχι παιδιά σας παρακαλώ» μίας γαμήλιας πρόσκλησης. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι γονείς που ζορίζονται με αυτόν τον αποκλεισμό των παιδιών τους από τις ευτυχισμένες στιγμές των αγαπημένων τους ανθρώπων.

«Οι περισσότεροι γάμοι δεν είναι ό,τι πιο κατάλληλο για παιδιά με όλο αυτό το αλκοόλ, τον ξέφρενο χορό, το πάρτι», λέει η διοργανώτρια γάμων.

Κάποια ζευγάρια συμμερίζονται την άποψή της και ένα από αυτά σχολιάζει: «Θέλαμε έναν γάμο για να γιορτάσουν οι φίλοι μας μαζί μας και μεταξύ τους. Θεωρήσαμε, ότι το να έχουν τα παιδιά στο γαμήλιο πάρτι θα άλλαζε τη δυναμική του. Όχι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, πολύ απλά γιατί η παρουσία των παιδιών αλλάζει το vibe»

Και εξηγεί ότι η απόφαση ήταν καθαρά πρακτική. «Μόνο λίγοι από τους φίλους μας ήταν γονείς εκείνη την εποχή και δεν θέλαμε αυτοί οι άνθρωποι να είναι με το ρολόι στο χέρι για να φύγουν, προκειμένου να τα βάλουν για ύπνο ή να είναι με το άγχος αν αρχίσουν να βαριούνται ή γκρινιάζουν. Ακόμη και ότι θα πρέπει να τα προσέχουν ενώ προσπαθούν να διασκεδάσουν οι ίδιοι», συμπληρώνει το ζευγάρι.

Ωστόσο, δεν αρέσει σε όλους αυτή η ιδέα. «Πιστεύω, ότι τα παιδιά είναι μέρος μίας οικογένειας και δεν θα πρέπει να αποκλείονται. Επίσης, θεωρώ ότι προσθέτουν χαρά σε μία γιορτή, όπως είναι ο γάμος. Είναι σπάνιο ένα παιδί να κάνει άνω κάτω έναν γάμο», λέει η μία μητέρα, η οποία δηλώνει, ότι δεν της άρεσαν ανέκαθεν οι γάμοι χωρίς παιδιά, προτού γίνει και η ίδια γονιός.

«Δεν θα αντιταχθώ ή θα ενοχληθώ, αν κάποιος επιλέξει κάτι τέτοιο. Σέβομαι τον κάθε άνθρωπο που θέλει να σχεδιάσει μία εκδήλωση, είτε είναι γάμος, είτε οτιδήποτε άλλο, με τον τρόπο που επιθυμεί», συμπληρώνει.

Εσείς συμφωνείτε, είτε είστε γονείς, είτε όχι;

Πηγή: today.com

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές -Τι μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Τραγωδία στη Σπάρτη: Πέθανε 5χρονο παιδί – Ξύπνησε με πονοκέφαλο και έβγαζε αφρούς

Η συγκινητική ιστορία του μικρού Χρήστου που πάλεψε με μία πολύ σπάνια πάθηση του ματιού