Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί με το λάστιχο της βεράντας στον καύσωνα (video)

Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί με το λάστιχο της βεράντας στον καύσωνα (video)

Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί με το λάστιχο της βεράντας στον καύσωνα (video)

Τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολλοί γονείς επιτρέπουν στα παιδάκια τους να παίζουν με το λάστιχο της βεράντας ή του κήπου.

Ωστόσο, μία μητέρα εφιστά την προσοχή για αυτήν την -αν μη τι άλλο- λυτρωτική από τον καύσωνα συνήθεια, καθώς ενέχει κινδύνους, ειδικά εάν αφήνεται εκτεθειμένο στην ζέστη.

Πριν από λίγο καιρό αυτό το μωράκι υπέφερε από εγκαύματα στο 30% του σώματός του, όταν κατά λάθος έπεσε νερό από το λάστιχο του κήπου πάνω του.

Ένα λάστιχο εκτεθειμένο στον κήπο ή τη βεράντα μπορεί να φέρει καυτό νερό της τάξης των 50-60 βαθμών Κελσίου και να προκαλέσει εγκαύματα κυρίως στα παιδιά και τα ζώα. Αυτό που συστήνουν οι ειδικοί είναι να αφήνουμε για λίγα λεπτά το νερό να τρέξει και να έρθει πιο δροσερό, προτού βρέξουμε ένα παιδί ή ένα ζωάκι.

Το κακό συνέβη, όταν η μητέρα αυτού του παιδιού τον έβρεξε με νερό και τρομοκρατήθηκε, όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν καυτό και το παιδί έπαθε εγκαύματα.

«Νόμιζα ότι έκλαιγε επειδή φοβήθηκε, καθώς δεν του αρέσει να του ρίχνουν νερό στο πρόσωπο. Δεν είχα καταλάβει, ότι τον έκαψα. Πολλή προσοχή. Προτού ρίξετε νερό με το λάστιχο ή αφήσετε το παιδί να παίξει με αυτό, αγγίξτε το για να δείτε τη θερμοοκρασία του», ανέφερε η μητέρα.

Συνεπώς, διατηρείτε το λάστιχο σε σκιερό μέρος ή προτού αφήσετε τα παιδιά να παίξουν με το νερό, βεβαιωθείτε ότι τρέχει δροσερό.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: 5 kids friendly παραλίες για να απόλαυσετε ξέγνοιαστες βουτιές σε καθαρά νερά

Ηλιακό έγκαυμα: Πώς να προστατεύσουμε τα μάτια μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου

Το μυστικό για να μην παγώνετε όταν τρώτε παγωτό ή γρανίτα

Ροή Ειδήσεων