Γιατρός Νοσ. Λάρισας: «Γονείς μού είπαν: “Βάλαμε το παιδί μας στην Α’ θέση, το φιλήσαμε και… αυτό ήταν»

Γιατρός Νοσ. Λάρισας: «Γονείς μού είπαν: “Βάλαμε το παιδί μας στην Α’ θέση, το φιλήσαμε και… αυτό ήταν»

Την απόλυτη τραγωδία βιώνει η χώρα από το βράδυ της Τρίτης (28/2), μετά την σύγκρουση δυο τρένων στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους.

«Γονείς μού είπαν: “Βάλαμε το παιδί μας στην Α’ θέση, το φιλήσαμε και… αυτό ήταν»

Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που μιλώντας στο gazetta.gr μετέφερε τις εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του.

«Αν θυμάμαι καλά, το νοσοκομείο άρχισε να αποτελεί “χώρο υποδοχής” γύρω στις 23.30. Εμείς στην αρχή δεν είδαμε κάτι, διότι τα πιο πολλά έγιναν στο κτήριο όπου είναι το ιατροδικαστικό τμήμα. Λίγο πιο πάνω από εδώ.

Ήρθε η κυρία Ρουμπίνη Λεοντάρη κι εκείνη συνεννοήθηκε για το πώς έπρεπε να έρχονται εδώ τα άτομα, διότι μπορούσε να υπάρχουν μόνο μέλη. Καταλαβαίνετε τι εννοώ…

Για ‘μένα, η μεγάλη έλευση συγγενών άρχισε να γίνεται περίπου στις 7 το πρωί. Οι άνθρωποι αυτοί ψαχνόντουσαν… Ευτυχώς ήρθαν εδώ ψυχίατροι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι άνθρωποι αυτοί τα είχαν “χαμένα”, όπως είναι λογικό, αν μου επιτρέπεται η έκφραση».

«Μητέρα και πατέρας, ευκατάστατη οικογένεια. Εβαλαν το παιδί τους στην Α’ Θέση. Μου είπαν: “Γιατρέ, το βάλαμε στην Α’ Θέση, για να φτάσει καλά, να πάει καλά. Το φιλήσαμε, του είπαμε να μας πάρει μόλις φτάσει κι αυτό ήταν”. Πολύ καλοί άνθρωποι, μου έκαναν μεγάλη εντύπωση με τη ψυχραιμία τους».

Το μεσημέρι τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου – Το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών που εφαρμόστηκε

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε το πρωί της Πέμπτης η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, σύμφωνα με την οποία τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου αναμένονται μετά το μεσημέρι.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η κυρία Λεονταρή όλα γίνονται βάσει πρωτοκόλλου μαζικών καταστροφών που το χειρίζεται ένα τμήμα της ΕΛΑΣ η οποία έχει την ευθύνη της ταυτοποίησης.

Επικαλούμενη πληροφορίες από την ΕΛΑΣ η ιατροδικαστής Λάρισας είπε, επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω DNA θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι ώστε στη συνέχεια η υπηρεσία της να εκδώσει τα πιστοποιητικά θανάτου.

Εξηγώντας τι προβλέπει το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών για την ταυτοποίηση των νεκρών σε τέτοια περιστατικά όπως αυτό με τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα είπε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί κανείς, θεωρούνται αγνώστων στοιχείων μέχρι να υπάρξει ταυτοποίηση μέσω DNA όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για τις μαζικές καταστροφές».

Πέρα από τις σορούς υπάρχουν και σάκοι με ανθρώπινα μέλη τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη είπε, επίσης, στον ΑΝΤ1 η κυρία Λεονταρή προσθέτοντας ότι «53-54 οικογένειες έχουν δώσει dna και έχουν δηλώσει απώλεια».

Διαβάστε επίσης:

Ξεσπά γυναίκα που έχασε 40χρονο σύζυγο και 5χρονο παιδί: “Πήρα στάχτες και αποκαΐδια” (video)

Βόλος: 13χρονος κατήγγειλε bullying από συμμαθητές στις τουαλέτες του σχολείου

Τέμπη: Μάχη στην ΜΕΘ δίνει ο 20χρονος μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Το «κατηγορώ» της μητέρας του

Πύργος: 7χρονη φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 55χρονο σύντροφο της θείας

Ροή Ειδήσεων