Γνωρίστε τον “γκραφιτά της Επανάστασης” που γέμισε την Αθήνα με προσωπογραφίες των ηρώων του 1821

Γνωρίστε τον “γκραφιτά της Επανάστασης” που γέμισε την Αθήνα με προσωπογραφίες των ηρώων του 1821

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι μιλούν για τον καλλιτέχνη Εύρυτο, τον “γκραφιτά της Ελληνικής Επανάστασης” όπως τον αποκαλούν που έχει αναλάβει την όμορφη πρωτοβουλία να γεμίσει τους γκρίζους και άχαρους τοίχους της Αθήνας με γκράφιτι προσωπογραφίες των ηρώων του 1821.

Η καλλιτεχνική του διάθεση, το ταλέντο του και η αγάπη του για τη χώρα μας αποτέλεσαν το κίνητρο για να προσφέρει καλλιτεχνικά με αφορμή την φετινή συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Οι μορφές των Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Μπότσαρη και ανώνυμου ιερέως στολίζουν γωνιές της Αθήνας

Τα γκράφιτι του με μορφές αγωνιστών του 1821 στους τοίχους της πόλης έχουν γίνει το απόλυτο viral  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εισπράττοντας εκατοντάδες χιλιάδες θερμά σχόλια για την καλαισθησία και την φιλοπατρία που αποπνέουν, συστήνοντας στα νέα παιδιά τους αγωνιστές στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία της πατρίδας μας. 

Όπως τονίζει και ο ίδιος ο δημιουργός μέσα από τη σελίδα του στο Facebook σκοπός των προσπαθειών του είναι να περάσουν τα ορθά μηνύματα της Επανάστασης. Προσπάθειες που, όπως τονίζει, θα συνεχιστούν μέχρι την 25η Μαρτίου, καθώς θα αφιερωθεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με το 1821 και τον σκοπό της Επανάστασης.

«Το ιδανικό θα ήταν όλα τα γκράφιτι να είναι σε κεντρικά σημεία, σε χώρους από τους οποίους περνούν χιλιάδες Έλληνες, προκειμένου να μην ξεχνούν το μήνυμα της Επανάστασης και του Αγώνα, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αφού, εκτός από την Αστυνομία, κάποιοι συγκεκριμένοι θα φρόντιζαν να τα βεβηλώσουν. Γι’ αυτό και οι περισσότερες δουλειές μου είναι σε σχολεία, ταράτσες, εγκαταλειμμένα κτίρια, προκειμένου να μπορώ να τα τελειώσω με ησυχία και ασφάλεια» δηλώνει ο «Εύρυτος».

Μέσα από τα αυτά τα γκράφιτι ο Εύρυτος αποτιεί το δικό του φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους αγωνιστές και ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που έκαναν πράξη το «Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας».

Όπου τα δείτε στην πόλη αξίζει να σταθείτε να τα δείξετε στα παιδιά και να πάρετε την αφορμή να τους μιλήσετε για την Επανάσταση του 1821.

Ροή Ειδήσεων