Γονείς, προσοχή! Αυτές είναι οι 2 ιώσεις που αυτή την εποχή είναι σε έξαρση

Γονείς, προσοχή! Αυτές είναι οι 2 ιώσεις που αυτή την εποχή είναι σε έξαρση

Μπορεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον κορωνοϊό εντούτοις υπάρχουν και άλλες λοιμώξεις που αυτή την εποχή βρίσκονται σε έξαρση και ταλαιπωρούν πολλά παιδάκια.

Ο παιδίατρος Χρήστος Χ. Τζορμπατζάκης με μια ανάρτησή του προειδοποιεί τους γονείς για τις 2 ιώσεις που αυτό το διάστημα είναι στα φόρτε τους καθώς επίσης και για τον στρεπτόκοκκο που δείχνει προτίμηση στα παιδιά άνω των 3 ετών. Τέλος, επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι να θυμίζουμε στα παιδιά να πλένουμε σχολαστικά τα χεράκια τους καθώς πάντα τέτοια εποχή λόγω βόλτας στην εποχή παρατηρούνται περιστατικά σταφυλόκοκκου.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Αγαπητοί γονείς!
Αυτή τη περίοδο κυκλοφορούν 2 ιώσεις: Φαρυγγίτιδα με υψηλό πυρετό που κρατάει 3 μέρες και γαστρεντερίτιδα. Κυκλοφορεί επίσης στρεπτόκοκκος στα μεγαλύτερα παιδιά (άνω των 3 ετών). Δώστε μεγάλη προσοχή στο πλύσιμο των χεριών καθώς είναι η εποχή που ο σταφυλόκοκκος στα μέρη που πάμε περίπατο, κάνει πάρτυ…

Αυτά είναι τα ύποπτα συμπτώματα των ιώσεων που πρέπει να προσέξετε

Τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας

Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι η «απώλεια» της φωνής, η αίσθηση ότι κάτι «γαργαλάει» ή «κλείνει» τον λαιμό και ο πόνος. Όταν ο πόνος εντοπίζεται στο πίσω μέρος του λαιμού και το παιδί εχει βραχνάδα, που μπορεί να συνοδεύεται από πυρετό και βήχα, τότε πρόκειται για ιογενή φαρυγγίτιδα.

Τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας

Τα κύρια συμπτώματα είναι οι διάρροιες (συνήθως υδαρείς) και οι έμετοι. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ναυτία, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, κόπωση, ρίγη και σπανιότερα πυρετό. Ο πυρετός είναι κατά κανόνα χαμηλός. Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό. Ιδιαίτερη παρακολούθηση χρειάζονται τα βρέφη και τα μικρά παιδιά καθώς εντείνεται ο κίνδυνος της αφυδάτωσης.

Τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου

Είναι ένα πολύ κοινό βακτήριο που κάνει λοιμώξεις με μεγάλο εύρος, με πιο επικίνδυνη όλων βέβαια τη σηψαιμία. Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι πολύ χαρακτηριστικές στα παιδιά και εντοπίζονται αμέσως από τον παιδίατρο: Στις αμυγδαλές ο στρεπτόκοκκος κάνει μία άσπρη κρούστα, προκαλεί μια περιστοματική χλομάδα, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και οστρακιά, με συμπτώματα όπως εξανθήματα και σκούρες ζώνες στο πρόσωπο και τα μάγουλα.

Τα συμπτώματα του σταφυλόκοκκου

Η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο ξεκινά από ένα μικρό σημείο στο δέρμα, το οποίο είναι πολύ ερεθισμένο, δημιουργεί οίδημα και ερυθρότητα. Μερικές φορές αυτή η διαδικασία αρχίζει με μια ανοικτή πληγή. Άλλες φορές, δεν υπάρχει εμφανής πληγή στο δέρμα. Τα σημάδια της μόλυνσης από σταφυλόκοκκο είναι όμοια με εκείνα οποιασδήποτε φλεγμονής: ερυθρότητα, θερμότητα, οίδημα και πόνος. Κάθε πληγή του δέρματος ή έλκος που έχει αυτά τα συμπτώματα μπορεί να μολυνθεί. Εάν η μόλυνση εξαπλώνεται, ο ασθενής μπορεί να αναπτύξει πυρετό, μερικές φορές με ρίγη και εφίδρωση, καθώς και πρήξιμο στην περιοχή.

 

 

Ροή Ειδήσεων