Γονείς, προσοχή! Αυτό είναι τσίμπημα κουνουπιού τίγρη σε παιδί – Πώς να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Γονείς, προσοχή! Αυτό είναι τσίμπημα κουνουπιού τίγρη σε παιδί – Πώς να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Το καλοκαίρι τα κουνούπια έχουν την τιμητική τους. Είναι μικρά, σχεδόν αόρατα, ενοχλητικά και το τσίμπημά τους μπορεί να σε φαγουρίζει για ώρες.

Το τσίμπημα ενός κουνουπιού μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες μέχρι και μερικές ημέρες. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του τσιμπήματος και το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου που τσίμπησε το κουνούπι. Το ξύσιμο του τσιμπήματος μπορεί μάλιστα να αυξήσει τον χρόνο που διαρκεί το τσίμπημα!

Με μια ανάρτησή του ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης προειδοποιεί τους γονείς για το τσίμπημα του κουνουπιού τίγρη που προκάλεσε έντονη δερματική λοίμωξη σε ένα παιδάκι.

Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο το περίφημο «Κουνούπι Τίγρης» που είναι πολύ επιθετικό, προκαλεί πρήξιμο και προτιμά να τσιμπά τα γόνατα και τους αστραγάλους. Είναι ίδιο με τα άλλα κουνούπια, όμως ξεχωρίζει από το ριγωτό ασπρόμαυρο χρώμα του και από τους λευκούς δακτυλίους στα πόδια του, μοιάζει σαν τίγρης απ’ όπου πήρε και το όνομά του.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Το Κουνούπι Τίγρης θεωρείται ότι είναι φορέας πολλών σοβαρών ασθενειών για τον άνθρωπο μεταξύ των οποίων και ο ιός του Δυτικού Νείλου. Τα παιδιά που έχουν τη τάση να ξύνουν επίμονα το τσίμπημα αναπτύσσουν συχνά δερματικές σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις(στο σημείο του τσιμπήματος). Η δερματική λοίμωξη της φωτογραφίας αντιμετωπίστηκε με επιτυχία με την εφαρμογή αντισηπτικής λοσιόν και αντιβιοτικής κρέμας.

Το post του παιδιάτρου

https://www.facebook.com/doulgeriskyriakos/photos/a.1533036043409443/3253497068029990/