Γυμναστής περιγράφει τις δραματικές στιγμές μέχρι να σώσει παιδάκι από πνιγμό – Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε Πρώτες Βοήθειες

Γυμναστής περιγράφει τις δραματικές στιγμές μέχρι να σώσει παιδάκι από πνιγμό - Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε Πρώτες Βοήθειες

Γυμναστής περιγράφει τις δραματικές στιγμές μέχρι να σώσει παιδάκι από πνιγμό – Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε Πρώτες Βοήθειες

Τις δραματικές στιγμές μέχρι να σώσει ένα 3χρονο αγγελούδι από πνιγμό, στο Παλιούρι Χαλκιδικής, διηγήθηκε ο γυμναστής Θοδωρής Κορωνίδης.

Ο «φύλακας άγγελος» του παιδιού μίλησε στο thesstoday.gr και στη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη.

Ο γυμναστής βρισκόταν στην παραλία, στην περιοχή Παλιούρι Χαλκιδικής, το μεσημέρι τις Παρασκευής, όταν ξαφνικά είδε δύο γονείς να βγάζουν έντρομοι το μόλις 3 χρόνων παιδί τους έξω από τη θάλασσα.

«Βρισκόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου όταν είδαμε τους γονείς να βγάζουν το παιδί πανικόβλητοι από τη θάλασσα. Έτρεξα, το ξάπλωσα κάτω και ανέλαβα δράση. Μετά από δύο λεπτά που του έκανα ΚΑΡΠΑ με 30 πιέσεις στην καρδιά και δίνοντάς του το φιλί της ζωής, ζωντάνεψε και άρχισε να κλαίει».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη διάσωση του 3χρονου παιδιού που κινδύνευσε να πνιγεί στο Παλιούρι της Χαλκιδικής ο «φύλακας άγγελός» του.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη την Παρασκρυή στις 13.30, όταν το παιδί έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα, με τους γονείς σε κατάσταση σοκ να το απομακρύνουν από το νερό.

Ο Θοδωρής Κορωνίδης, γυμναστής από τις Σέρρες, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, επιδεικνύοντας άψογα αντανακλαστικά και με στοχευμένες κινήσεις, κατάφερε να το επαναφέρει, επεμβαίνοντας τα πρώτα -πιο κρίσιμα- λεπτά, προτού καν φτάσει ο ναυαγοσώστης.

Μιλώντας στο Τhesstoday.gr, κάνει λόγο για «ένα τραγικό συμβάν που είχε αίσιο τέλος» και τονίζει τη ζωτική σημασία εκμάθησης πρώτων βοηθειών.

Το σοκ των γονέων ξεπεράστηκε εν μέρει, μόλις επανήλθε το τρίχρονο παιδάκι, περιγράφει ο κ. Κορωνίδης, λέγοντας πως η οικογένεια ήταν τουρίστες από τα Βαλκάνια.

Καλό όλοι να γνωρίζουμε Πρώτες Βοήθειες

«Αφού το παιδί έκανε εμετό, έφτασε ο ναυαγοσώστης και το προσωπικό του μαγαζιού και επικοινωνήσαμε με το γιατρό του Πευκοχωρίου. Το παιδί το παρέλαβε το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά όλα δείχνουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και πως θα γίνει καλά» εξηγεί, τονίζοντας πως ποτέ δεν θα ξεχάσει τη σημερινή μέρα.

Ο ίδιος γνωρίζει πρώτες βοήθειες εδώ και 6 χρόνια, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθεί εκ νέου σεμινάρια, καθώς «η γνώση για τη διάσωση δεν σταματά ποτέ».

Μάλιστα, ως πατέρας δύο παιδιών έχει φροντίσει να διδαχθούν και αυτά πρώτες βοήθειες. «Αν και είναι μικρά, 12 και 6 ετών, έχουν μάθει τα βασικά και σήμερα, που η διάσωση έγινε μπροστά στα μάτια τους, ήταν καθοριστικό για να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα αυτής της γνώσης», αναφέρει.

Δεν υπάρχει παντού ένας γιατρός -Πρέπει όλοι μας να μάθουμε πώς να σώσουμε τη ζωή κάποιου
Ο γυμναστής τονίζει πως σε περιπτώσεις πνιγμού από νερό ή από ξένο σώμα, τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα και πιο καθοριστικά και ακόμη και αν φτάσει στο σημείο αργότερα ασθενοφόρο ή γιατρός, μπορεί να είναι πολύ αργά.

«Όσο πιο πολλοί είμαστε οι γνώστες πρώτων βοηθειών τόσο το καλύτερο. Δεν κοστίζει πολύ να αφιερώσουμε μόλις 7 ώρες από τη ζωή μας για να μάθουμε πώς να σώσουμε τη ζωή κάποιου άλλου» επισημαίνει ο κ. Κορωνίδης, και τονίζει πως «δεν μπορεί να υπάρχει γιατρός παντού, ανά πάσα στιγμή, η γνώση είναι δύναμη και η ζωή πολύ εύκολο να χαθεί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γυμναστής έδωσε τις πρώτες βοήθειες
Η σημερινή ημέρα σήμαινε και κάτι παραπάνω για τον ίδιο, καθώς και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει ξανά για τη διάσωση ενός ανθρώπου, δίχως όμως αίσιο τέλος.

«Πριν από χρόνια επενέβην ξανά, έκανα ΚΑΡΠΑ σε έναν 60χρονο που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μαραθωνίου στο Σιδηρόκαστρο. Παρά τις προσπάθειές μου και τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας, δεν τα κατάφερε. Σήμερα, όμως, ο Θεός είχε άλλα σχέδια και σώθηκε το παιδάκι» διηγείται ο γυμναστής, τονίζοντας πως και στις δύο περιπτώσεις έκανε απλά το χρέος του στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Δημητσάνα: Σοβαρό ατύχημα σε αγώνες ράλι – Τραυματίστηκε παιδί

Το παιχνίδι της δεκαετίας του ’80 που προκάλεσε σοκ και δέος σε ένα μωρό – Ο, τι πιο αστείο θα δείτε!

Ροή Ειδήσεων