Η ανιψιά της Πρεζεράκου διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου – Φεύγει για Αμερική

Η ανιψιά της Πρεζεράκου διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου – Φεύγει για Αμερική

Η αρρώστια της μικρής Αναστασίας έπεσε σαν κεραυνός μέσα στους κόλπους της οικογένειας Πρεζεράκου, καθώς αποκαλύφθηκε λίγο μετά το ατύχημα που είχε στη θάλασσα η αδελφή της μητέρας της, η γνωστή πρωταθλήτρια Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι.

Η Αναστασία και οι γονείς της ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, καθώς το ταξίδι τους στο Χιούστον έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, με την ελπίδα η Αναστασία να γυρίσει στα παιχνίδια της.

Το ιστορικό

Η Αναστασία Τριανταφυλλάκη από την Καλαμάτα, σε ηλικία 7 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο και έκτοτε δίνει το δικό της, σκληρό αγώνα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο διαγνώστηκε με την πλέον επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg-, διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, με ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση. Στην Ελλάδα οι γιατροί είπαν ότι της απομένουν έξι μήνες ζωής και ήδη έχουν περάσει οι δύο.

Οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, έψαξαν παντού για αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και βρήκαν παράθυρο ελπίδας σε μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η συνομιλία με ασθενείς που τα έχουν καταφέρει τους δίνει τεράστιο κουράγιο για τον αγώνα που έχουν μπροστά τους. Καθώς κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο και καθοριστικό, η οικογένεια θα ταξιδέψει στις 10 Νοεμβρίου στην Αμερική. Σε πρώτη φάση θα μείνουν στο Χιούστον για 2 μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται για τη θεραπεία είναι 18 μήνες και το κόστος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ. Ήδη έχει ανοιχτεί ερανικός λογαριασμός μέσω του υπουργείου Εργασίας και έχει δημιουργηθεί web σελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.supportanastasia.gr.

Η τοπική κοινωνία στην Καλαμάτα έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια κι έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα έξοδα από εταιρείες και ιδιώτες. «Προσπαθούμε να μη χάσουμε την ελπίδα μας», λέει ο θείος της μικρής (αδελφός της μητέρας της) Γρηγόρης Πρεζεράκος.

«Ποτέ δεν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα αγγίξει τη δική σου οικογένεια»

«Ποτέ δεν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα αγγίξει τη δική σου οικογένεια. Ακούγαμε παρόμοιες περιπτώσεις και λέγαμε πόσο άτυχοι είναι, αλλά τώρα το ζούμε εμείς, είναι μέσα στην οικογένειά μας. Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθεις πολύ μικρός, πολύ αδύναμος, πολύ φοβισμένος, και προσπαθείς να πιαστείς από κάπου, να βρεις τη δύναμη και το σθένος να συνεχίσεις να χαμογελάς ώστε να μην αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης το παιδί. Κάποιος πρέπει να είναι ο ψύχραιμος, με καθαρό μυαλό, να βοηθήσει τους γονείς, να τους στηρίξει, να τους φροντίσει. Περάσαμε και περνάμε από πολλά και έντονα συναισθηματικά στάδια. Αυτό όμως που δεν πρέπει να χάσουμε είναι η ελπίδα. Το λέω και το γράφω για να μην το ξεχάσω ούτε κι εγώ».

Πηγή: ifimerida.gr

 

Ροή Ειδήσεων