Η απόδοση του μαθητή δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά έχει διαβάσει αλλά και από το τι τρώει!

Η απόδοση του μαθητή δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά έχει διαβάσει αλλά και από το τι τρώει!

Η απόδοση του μαθητή στο σχολείο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά έχει διαβάσει. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή διατροφή, αφού νηστικό αρκούδι δεν… παίρνει καλούς βαθμούς!

Πρωινό για δυνατό ξεκίνημα

Ξεκινήστε την ημέρα του παιδιού σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Το πρώτο γεύμα της ημέρας παρέχει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι μαθητές ώστε το σώμα τους να έχει αρκετή ενέργεια για να είναι συγκεντρωμένα και να μπορούν να αποδώσουν μαθησιακά.

Επιπλέον, το πρωινό γεύμα ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα πείνας (πονοκέφαλο, κόπωση, υπνηλία και ανησυχία), βοηθά τα παιδιά να σκέφτονται γρηγορότερα, να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη, ενώ συμβάλλει ώστε  να έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, παιδιά που τρώνε πρωινό, τείνουν να είναι πιο αδύνατα και πιο υγιή, με λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν παχυσαρκία και χρόνια νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Απαραίτητα για το πρωινό είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν πρωτεΐνες αλλά και ασβέστιο για χτίσιμο γερού σκελετού.

Σνακ για το διάλειμμα

Ετοιμάστε από το σπίτι το σνακ που θα πάρει μαζί του το παιδί στο σχολείο. Το κολατσιό δεν ικανοποιεί απλώς την πείνα του παιδιού, αλλά του προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να έχει τη μέγιστη απόδοση ενόσω βρίσκεται στη τάξη και ακολουθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι μαθητές που τρώνε ένα καλό πρωινό και ένα ενδιάμεσο γεύμα στο σχολείο συνηθίζουν να καταναλώνουν μικρότερα και πιο προσεγμένα σε ποιότητα κυρίως γεύματα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στα παιδιά που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα και πρέπει καθημερινά να τους ετοιμάζουμε το ταπεράκι με το μεσημεριανό φαγητό τους. Η επιλογή των γευμάτων αυτών είναι ένα “πονοκέφαλος” για τις μαμάδες καθώς τα παιδιά εύκολα βαριούνται τις ίδιες γεύσεις ενώ παράλληλα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη και την καλή υγεία τους. Για να μην αναφερθούμε και στο γεγονός ότι το γεύμα θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να το κουβαλήσει το παιδί στο ταπεράκι του χωρίς να λερωθεί!

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή και του δικού σου παιδιού!

Σύμμαχός μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι η Αγγελάκης, που γεμίζει τα ταπεράκια των παιδιών μας με τις καλύτερες πρώτες ύλες για τα πιο νόστιμα σνακ και τα πιο θρεπτικά μενού για το σχολείο.

Γιατί επιλέγουμε τα κοτόπουλα Αγγελάκης

Γιατί εκτρέφονται στις ιδιόκτητες φάρμες της εταιρείας στην Εύβοια, στις καλύτερες συνθήκες και είναι πιστοποιημένα από τον Agrocert για τη διατροφή τους με φυτικές τροφές που αποτελούνται από άριστης ποιότητας δημητριακά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Στα συν της επιλογής τα προϊόντα με Ελαιοπουλάκι® , το μοναδικό ελληνικό κοτόπουλο που έχει τραφεί με 100% φυτικές τροφές με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σελήνιο και φυτικές ίνες και έχει σημαντικά διατροφικά οφέλη.

Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στα μπιφτέκια κοτόπουλο

Μια από τις αγαπημένες επιλογές για το γεύμα το δικού μου παιδιού στο σχολείο είναι τα μπιφτέκια κοτόπουλο από Ελαιοπουλάκι®. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό και χορταστικό από το να φάει το παιδί στο ολοήμερο light μπιφτέκια κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι®που ζυμώνονται με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά.

Το Μπιφτέκι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι®,  δεν έχει συντηρητικά, είναι κατάλληλο και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα για τον μαθητή, καθώς  συνδυάζει τις ζωικές πρωτεΐνες του κοτόπουλου με τις φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κουρκουμά και βέβαια όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχει το κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι®, χαρίζοντας πιάτα μοναδικής γεύσης και άριστης ποιότητας!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το μπιφτέκι Ελαιοπουλάκι® έχει ήδη βραβευτεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης, όπως τα Healthy Diet Awards, Monde Selection Awards και Mediterranean Taste Awards.

Εκτός όμως από τα μπιφτέκια Ελαιοπουλάκι® , τα κοτόπουλα Αγγελάκης μάς προτείνουν και παναρισμένες λιχουδιές, extra crispy, γευστικές και θρεπτικές! Κοτομπουκιές και φιλετίνια κοτόπουλο από ατόφιο φρέσκο φιλέτο στήθος κοτόπουλου αλλά και κεφτεδάκια πανέ με κιμά από φρέσκο κοτόπουλο και αγνά υλικά, “απογειώνουν” τα σχολικά γεύματα και δεν λείπουν από το εβδομαδιαίο διατροφολόγιο των παιδιών μας

Σας προτείνουμε 5 τέλειες συνταγές για να γευτούν οι μικροί μας φίλοι στο ταπεράκι του ολοήμερου. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε. Στα συν της επιλογής το γεγονός ότι οι συνταγές με κοτόπουλο που σας προτείνουμε ετοιμάζονται στο άψε σβήσε και είναι ο καλύτερος σύμμαχος της μαμάς που θέλει να ετοιμάσει αποβραδίς το ταπεράκι του μαθητή! Σε μόλις 25 λεπτά το μπιφτέκι κοτόπουλου είναι έτοιμο, ζουμερό και πεντανόστιμο ενώ τα πανέ σε 20 λεπτά. Υπάρχει πιο εύκολη και γευστική πρόταση;

Φωλιές με Μπιφτέκια Kοτόπουλου, Mοτσαρέλα & Τομάτα

Συστατικά

1 Συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλου Αγγελάκης
300 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
250 γρ μοτσαρέλα φρέσκια
300 γρ σάλτσα τομάτας
2 τομάτες
6 φύλλα βασιλικού

Για τη ζύμη

600 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
150 γρ Καλαμποκάλευρο
15 γρ Φρέσκια μαγιά
250 γρ νερό χλιαρό
50 γρ ελαιόλαδο
5 γρ αλάτι
10 γρ ζάχαρη

Eκτέλεση:

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς για 15’. Τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε δίσκο των 20-25 εκατοστών Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγη φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη, τα μπιφτέκια και την τριμμένη μοτσαρέλα στο κέντρο του δίσκου

Κλείνουμε τους δίσκους σε σχήμα μπουμπουκιού, χωρίς να αφήνουμε ανοίγματα Λαδώνουμε καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε αντικολλητική επιφάνεια για 20’, στους 180 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο

Γαρνίρουμε με φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκια τομάτα μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, καθώς και με φρέσκο βασιλικό.

Μπιφτέκια με ψιλοκομμένη τομάτα και πιπεριά

Η συνταγή είναι δημιουργία της niki’s food
Συστατικά

1 συσκευασία κοτόπουλο μπιφτέκι με βρώμη ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1 τομάτα
1 πιπεριά
30 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ρίγανη
1 λεμόνι χυμό
100 γρ φέτα
1 πίτα

Εκτέλεση

Τοποθετουμε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ με λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά – 25 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο). Ψιλοκοβουμε τα λαχανικά μας σε καρε και τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και τον χυμό από το λεμόνι. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά μας .Τρίβουμε λίγο φέτα και συνοδεύουμε με μια πίτα κομμένη στα τέσσερα.

Μπιφτέκι κοτόπουλο με μαυρομάτικα σαλάτα και dressing λαδολέμονο με πετιμέζι

Η συνταγή είναι δημιουργία του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Συστατικά

2 συσκευασίες μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
300 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
200 γραμμάρια τοματίνια
100 γραμμάρια καλαμπόκι
1 αγγουράκι
1 κολοκυθάκι
1 φινόκιο
1 πιπεριά φλωρίνης
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

Για το dressing:

120 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
3 κουταλιές πετιμέζι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα μαυρομάτικα για 30-35 λεπτά. Όση ώρα βράζουν τα μαυρομάτικα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, το αγγουράκι, το κολοκυθάκι το φινόκιο και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη σε ένα ταψάκι, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

Όταν τα μαυρομάτικα είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα λαχανικά. Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα την σαλάτα με τα μαυρομάτικα και από πάνω τα μπιφτέκια κοτόπουλο με βρώμη.

Εκτός από τα μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι®, τα κοτόπουλα Αγγελάκης μας προτείνουν και παναρισμένες λιχουδιές από ατόφιο φρέσκο φιλέτο στήθος κοτόπουλου, extra crispy και γευστικές! Κοτομπουκιές, φιλετίνια κοτόπουλο και κεφτεδάκια πανέ “απογειώνουν” το γεύμα του μαθητή. Αυτές είναι οι 2 συνταγές που έχουμε ξεχωρίσει και δεν λείπουν από το εβδομαδιαίο διατροφολόγιο των παιδιών μας.

Τορτίγια με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού

H συνταγή είναι δημιουργία του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Συστατικά

1 συσκευασία φιλετίνια κοτόπουλου πανέ Αγγελάκης
4 τορτίγιες
250 γραμμάρια γραβιέρα
2 τομάτες
Για την σάλτσα γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε τα φιλετίνια κοτόπουλου σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σάλτσα γιαουρτιού, το γιαούρτι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες και την γραβιέρα σε λεπτές φέτες. Απλώνετε τις τορτίγιες σε ένα ξύλο κοπής, τις αλείφετε με την σάλτσα γιαουρτιού, απλώνετε την γραβιέρα, από πάνω τις φέτες τομάτας και τέλος τα φιλετίνια κοτόπουλου. Τυλίγετε καλά, κόβετε στην μέση, ελαφρώς διαγώνια και σερβίρετε.

Κεφτεδάκια πανέ με κουσκουσάκι

Η συνταγή είναι δημιουργία του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Συστατικά

1 συσκευασία κεφτεδάκια πανέ Αγγελάκης
400 γραμμάρια κουσκουσάκι βρασμένο
80 γραμμάρια κασέρι
80 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια τοματίνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα φιλετίνια κοτόπουλου σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22 λεπτά.

Όση ώρα ψήνονται τα κεφτεδάκια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, τρίβετε το κασέρι και χοντροσπάτε την φέτα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε το κουσκουσάκι στο μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε σε ταπεράκι το κουσκουσάκι με τα κεφτεδάκια πανέ και κλείνετε καλά.

Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές και έξυπνες ιδέες με κοτόπουλο για όλη την οικογένεια κάντε κλικ εδώ

 

Καλή σχολική χρονιά!

Ροή Ειδήσεων