Η Chiquita εγκαινιάζει το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό ωριμαντήριο στο Bergamo

Chiquita

Η Chiquita εγκαινιάζει το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό ωριμαντήριο στο Bergamo

«Τα εγκαίνια του νέου ωριμαντηρίουου υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας στην καινοτομία, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα».

Η Chiquita εγκαινίασε πρόσφατα το μεγαλύτερο ωριμαντήριο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Cortenuova, στο Μπέργκαμο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Massimo Cocchi, μαζί με εταίρους του κλάδου και πελάτες της εταιρείας. Ο Joop in ‘t Veen, Διευθυντής Μεταφορών Ωρίμανσης και ΕΜΕ στην Chiquita, δήλωσε: «Τα εγκαίνια του νέου ωριμαντηρίουου υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας στην καινοτομία, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα στον τομέα της διανομής μπανάνας. Στρατηγικά τοποθετημένη στην καρδιά της Ιταλίας, η εγκατάσταση αυτή αποτελεί πυλώνα της υπόσχεσής μας για άριστη ποιότητα προς τους καταναλωτές και υποστήριξη όλων των επιχειρηματικών εταίρων που ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδο».

Το κέντρο διανομής διαθέτει 24 θαλάμους ωρίμανσης, 48 παλετών διπλού επιπέδου, 2 γραμμές παραγωγής με δυνατότητα συσκευασίας έως και 45 τελάρα/λεπτό, καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης. Οι θάλαμοι είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ψύξη με ελάχιστη αφύγρανση και συνεπώς βέλτιστες συνθήκες ωρίμανσης. Η διαδικασία συσκευασίας πραγματοποιείται σε χώρο με ελεγχόμενη θερμοκρασία, ώστε να διατηρούνται οι καλύτερες συνθήκες για τις μπανάνες. Το ωριμαντήριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να εξασφαλίσει την ομαλή ροή των καθημερινών εργασιών, δημιουργώντας ένα ασφαλές και αποτελεσματικό περιβάλλον εργασίας.

Ο Stefano Quarti, Διευθύνων Σύμβουλος της GI.MA.TRANS, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που η Chiquita επέλεξε την GI.MA.TRANS ως συνεργάτη για να ανοίξει το πρώτο της κέντρο ωρίμανσης στην Ιταλία. Χάρη στην πολυετή εμπειρία μας (30 χρόνια), είμαστε εξοικειωμένοι με τις ανάγκες που υπαγορεύει ο κλάδος των κηπευτικών και του λιανεμπορίου μεγάλης κλίμακας και είμαστε πάντα ευέλικτοι για ότι χρειαστεί, εξασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα σύμφωνα με την ποιότητα των προϊόντων της Chiquita. Από τα 15.000 τετραγωνικά μέτρα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι στιγμής στην Cortenuova, έχει αφιερωθεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα της αποθήκης στην ωρίμανση των μπανανών. Αυτό σηματοδοτεί την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του προϊόντος και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας, συμπεριλαμβάνοντας μεταφορές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία».

Η λειτουργία του νέου ωριμαντηρίου της Chiquita ενισχύει την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διανομή των μπανανών της Chiquita στην Ιταλία, ενώ παράλληλα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προωθώντας την ανάπτυξη βιώσιμων βιομηχανικών πρακτικών με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Chiquita, επισκεφτείτε τα www.chiquita.gr ή τις σελίδες μας σε Instagram και Facebook.