Η ΔΟΕ στην αντεπίθεση για τις αντιδράσεις για την ταινία “Αγόρια στο ντους” που ξεσήκωσε τους γονείς

Η ΔΟΕ στην αντεπίθεση για τις αντιδράσεις για την ταινία “Αγόρια στο ντους” που ξεσήκωσε τους γονείς

Πολλές αντιδράσεις δημιούργησε η καταγγελία γονιών σε σχολείο της Αττικής  ότι μια δασκάλα δημοτικού έκανε προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» στους μαθητές της εν ώρα μαθήματος. Οι γονείς που προχώρησαν στην καταγγελία είπαν πως πρόκειται για μια ερωτική ταινία ανάμεσα σε δύο αγόρια και όπως είπαν το παιδί του βρισκόταν σε «σοκ» και πως «έκανε εμετό» στο σπίτι από αυτό που πέρασε.

Η εν λόγω ταινία μικρού μήκους είναι σουηδικής παραγωγής, έχει διάρκεια μόλις εννέα λεπτά και έχει αποσπάσει, λίγο μετά την κυκλοφορία της, το 2021, το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) ως η Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά.


Ο σκηνοθέτης και παραγωγός της, Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ έμαθε για την κακή φήμη που απέκτησε η ταινία του στην Αθήνα και σε δήλωσή του στο freecinema αναφέρει πως «δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως η ταινία και η θεματική της θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ερωτική. Η ταινία αυτή δε δείχνει απολύτως τίποτα τέτοιο»και συμπλήρωσε πως «ελπίζουμε πως το ελληνικό κοινό θα δείξει την κριτική σκέψη, φιλτράροντας τις πληροφορίες που ανακινούνται αυτή τη στιγμή, και ότι οι άνθρωποι θα βρουν χρόνο να παρακολουθήσουν την ταινία εάν τους δοθεί η ευκαιρία».

“Η παιδαγωγική ελευθερία στην πυρά”: Η ΔΟΕ αντιδρά για το σάλο με την ταινία “Αγόρια στο ντους”

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, θεωρώντας απαράδεκτη τη στοχοποίηση της συναδέλφου που πρόβαλε στους μαθητές της ταινία από την πλατφόρμα Cinedu η οποία σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο έργου του οποίου εταίρος είναι και το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων.

Είναι τεράστια η ευθύνη της απελθούσης πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που με τη στάση στοχοποίησης των εκπαιδευτικών που ακολούθησε έχει ανοίξει τον δρόμο των επιθέσεων εναντίον τους ενθαρρύνοντας ακραίες σκοταδιστικές απόψεις και στάσεις.

Η πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία και παιδαγωγική ελευθερία.

Είναι αδιανόητο, συνάδελφοι οι οποίοι λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο που το ίδιο το Υπουργείο θέτει, χρησιμοποιώντας «παιδαγωγικά εργαλεία» που το ίδιο παρέχει με στόχο την ευαισθητοποίηση και θωράκιση των μαθητών, να γίνονται αποδέκτες εξωφρενικών επιθέσεων και να φιμώνονται με απειλές και διώξεις με το Υπουργείο να κρύβεται ενθαρρύνοντας τον σκοταδισμό.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πάρει άμεσα θέση καλύπτοντας πλήρως την εκπαιδευτικό σταματώντας κάθε δίωξή της.

Διαβάστε επίσης:

Τα διαφορετικά παιδιά χρειάζονται την αγάπη, την αποδοχή και τον σεβασμό μας πάντα και παντού

Τι έγινε τελικά με τις εξετάσεις των μαθητών που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων;

Η ταινία «Καραγκιόζης, The Movie» συνεχίζει το ταξίδι της στο εξωτερικό από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες

Ροή Ειδήσεων