Η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε τα σχολεία στο Καστελλόριζο και εγκαινίασε τον πρώτο παιδικό σταθμό του νησιού

Η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε τα σχολεία στο Καστελλόριζο και εγκαινίασε τον πρώτο παιδικό σταθμό του νησιού

Τα σχολεία του Καστελλόριζου επισκέφτηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου και γνώρισε από κοντά τους 53 μαθητές του νησιού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, τα οποία φιλοξενούν 8 και 26 μαθητές, αντίστοιχα

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, τα οποία φιλοξενούν 8 και 26 μαθητές αντίστοιχα.

Εκεί, γνώρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες και συζήτησε τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και με τον κ. Χαράλαμπο Ψαρά, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, για όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου, βρέθηκε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού στο οποίο φοιτούν συνολικά 19 μαθητές.

Πρόκειται για ένα πολύ καλά στελεχωμένο σχολείο, δεδομένης και της γεωγραφικής του θέσης

Επίκεντρο της συζήτησης με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αποτέλεσε η εκπαιδευτική κινητροδότηση των μαθητών ώστε να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει διαδικτυακά και με τους 85 Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων Δωδεκανήσου, από την Κάλυμνο και την Κάρπαθο, μέχρι την Τήλο και την Κάσο. Η Υφυπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής με το βλέμμα στραμμένο από άκρη σε άκρη της χώρας.

 η κυρία Μιχαηλίδου εγκαινίασε και τον πρώτο παιδικό σταθμό του Καστελλόριζου

Κατά την παραμονή της η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, το μοναδικό στην Ελλάδα. Το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή γρίφων η οποία αποτελείται από 4200 εκθέματα και διοργανώνει εντός του μήνα το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων το οποίο θα φιλοξενήσει μαθητές και από τη Χάλκη, τη Σύμη και τη Ρόδο.

«Αποφάσισα η πρώτη επίσκεψή μου σε σχολική μονάδα εκτός Αττικής να είναι στο Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο άκρο της χώρας μας. Δεν υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας που να είναι εκτός του οπτικού μας πεδίου. Εθνική προτεραιότητά μας να ενισχύουμε διαρκώς την παιδεία μας και να διασφαλίζουμε ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης όπου κι αν βρίσκονται» δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου.

Διαβάστε επίσης:

Η Disney γιορτάζει τα 100 χρόνια της και η Vans της κάνει δώρο συλλογές αφιερωμένες σε χαρακτήρες και ιστορίες της!

Πολλά υπέροχα πράγματα συμβαίνουν όταν καθόμαστε μαζί με τα παιδιά μας!

“Θα το μεγαλώσουμε σαν δικό μας” λέει ο πατέρας της 13χρονης που γέννησε σε τουαλέτα χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος

 

Ροή Ειδήσεων