Η Εριέττα Κούρκουλου ξεσπά για το σούβλισμα των αμνών – Μας καλεί να μην καταναλώνουμε κρέας

Η Εριέττα Κούρκουλου ξεσπά για το σούβλισμα των αμνών - Μας καλεί να μην καταναλώνουμε κρέας

Η Εριέττα Κούρκουλου ξεσπά για το σούβλισμα των αμνών – Μας καλεί να μην καταναλώνουμε κρέας

Η Εριέττα Κούρκουλου τα τελευταία χρόνια ακολουθεί τον veganισμός και έχει καταφύγιο ζώων στον Ωρωπό. Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το πατροπαράδοτο έθιμο των Ελλήνων, το σούβλισμα των αρνιών, ξέσπασε για τη θανάτωση των ζώων ενόψει το Πάσχα και μίλησε για την αγάπη.

«Το να κλείνουμε τα μάτια και να ακολουθούμε τον περπατημένο δρόμο είναι το μόνο εύκολο…

Το βαθύ ψάξιμο και η απόρριψη του καθεστώτος από την άλλη, πολλές φορές οδηγεί στην μοναξιά, τις συγκρούσεις και την απαξίωση από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν. Όσοι στέκονται στην πλευρά της αγάπης όμως και αγωνίζονται για αυτήν, ποτέ δεν χάνουν μακροχρόνια, γιατί η αγάπη έχει πάντα δίκιο.

Για εμένα, ο βιγκανισμός, όπως και η απόρριψη των στοιχείων της Ελληνικής παράδοσης που στηρίζονται στην θανάτωση άλλων συναισθανόμενων όντων, έχουν την βάση τους ακριβώς εκεί… στην αγάπη.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου μας προσφέρονται τόσες εναλλακτικές, η κατανάλωση του κρέατος είναι αχρείαστη.

Οι περισσότεροι από εμάς, κάποτε συνδέαμε το Πάσχα με το σούβλισμα αθώων πλασμάτων και είναι λογικό, γιατί αυτό μας έμαθαν να κάνουμε.

Σήμερα όμως, ξέρουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα ζώα, κάποτε είχε οικογένεια, φίλους και θέληση για ζωή (όπως έχουμε και εμείς). Ξέρουμε ότι τα θύματα αυτά, πάλεψαν με όλη τους την δύναμη να ξεφύγουν από το σφαγείο αλλά δυστυχώς, δεν είχαν καμία ελπίδα.

Ένα μεγάλο “Γιατί;” 

Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω με όλη μου την δύναμη στους ανθρώπους που τραβούν το μαχαίρι… «Γιατί;» «Δεν βλέπετε τον φόβο τους;», «Δεν ακούτε τις φωνές τους;», Γιατί;;; Αυτό όμως δεν γίνεται… οπότε κάνω ότι μπορώ σαν άτομο.

Στέκομαι απέναντι στην βία και προσπαθώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να την αντιληφθούν και να την απορρίψουν και εκείνοι.

Επιλέγω να υπερασπιστώ τα πλάσματα, των οποίων το δικαίωμα στην ζωή καταπατείται χωρίς καμία εξήγηση. Επιλέγω να περπατώ δίπλα τους. Επιλέγω να βρίσκομαι στο στρατόπεδο της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της αγάπης, όχι γιατί δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, αλλά γιατί αυτό δεν δικαιολογούσε την αφαίρεση της ζωής ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει. Είμαι Vegan, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι το σωστό», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου στο Instagram:

Διαβάστε επίσης

Ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος: “Υποστηρίζοντας τη νέα Μητέρα, υποστηρίζουμε το Παιδί”

Βρέθηκε η 15χρονη Φωτεινή – Την είχε εξαπατήσει κύκλωμα «loverboys»

Αγωνία στην Ελευσίνα για ανήλικο που έπεσε σε φωταγωγό