Η Γιούλικα Σκαφιδά μιλά για την εγκυμοσύνη της και τον πρώτο άντρα στην οικογένεια μετά τον πατέρα της

Η Γιούλικα Σκαφιδά μιλά για την εγκυμοσύνη της και τον πρώτο άντρα στην οικογένεια μετά τον πατέρα της

Η Γιούλικα Σκαφιδά μιλά για την εγκυμοσύνη της και τον πρώτο άντρα στην οικογένεια μετά τον πατέρα της

Λίγους μήνες πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, η αγαπημένη ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά μίλησε για την εγκυμοσύνη της αλλά και το γεγονός πως πρόκειται να φέρει στη ζωή ένα αγοράκι, τον πρώτο άντρα στην οικογένεια μετά τον πατέρα της.

«Δεν ήμουν από τα παιδιά που έλεγαν στο μυαλό τους “εγώ θέλω να κάνω οπωσδήποτε μια μεγάλη οικογένεια” ή “θέλω να γίνω μητέρα πριν από τα τριάντα”. Αλλά γενικά η ζωή μου έχει υπάρξει απρόβλεπτη, πάντα αφουγκραζόμουν τις ανάγκες μου και κυνηγούσα τα όνειρα της εκάστοτε περιόδου της – και το γεγονός ότι έγινα ηθοποιός, ας πούμε, ήταν τελείως απρόβλεπτο και για τους αγαπημένους μου και για εμένα, το αποφάσισα ξαφνικά, βλέποντας την παράσταση “Γυάλινος κόσμος” του Δημήτρη Μαυρικίου ενώ μέχρι τότε ήθελα να γίνω αστροφυσικός.

Περιμένω με μιαγλυκιά ανυπομονησία

Δεν έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου, δεν τα βλέπω όλα ροζ πια. Θα γίνουν όλα αυτά, είναι μύθος; Δεν ξέρω. Περιμένω να δω, με μια γλυκιά ανυπομονησία.

Στην εγκυμοσύνη μου δεν έχει αλλάξει τίποτα, κάνω ακριβώς την ίδια ζωή με πριν, απλά δεν οδηγώ μηχανή και δεν πηγαίνω για τρέξιμο. Δεν έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου, δεν τα βλέπω όλα ροζ πια. Θα γίνουν όλα αυτά, είναι μύθος; Δεν ξέρω. Περιμένω να δω, με μια γλυκιά ανυπομονησία» εξομολογήθηκε η Γιούλικα Σκαφιδά στο περιοδικό Marie Claire και τη Γεωργία Καρκάνη.

Όσο για τον λόγο που ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στα social media, η Γιούλικα Σκαφιδά επισήμανε πως ήθελε να πει πως γνωρίζει τη συμβαίνει γύρω της και ταυτόχρονα να μοιραστεί τι συμβαίνει στην ίδια.

«Γενικά προσπαθώ να μη ζω παράλληλα με την κοινωνία αλλά μέσα σε αυτήν. Έχω τον δικό μου κύκλο ανθρώπων αλλά πηγαίνω και μέχρι το Εθνικό Θέατρο και βλέπω τους τοξικοεξαρτημένους που ζουν στο τετράγωνο εκεί και ανθρώπους χωρίς χρήματα στην Ομόνοια. Δυο παραδείγματα είναι αυτά, αλλά θέλω να πω ότι δεν ζω σε ένα μικρόκοσμο, ότι ξέρω πως πολύς κόσμος αυτή τη στιγμή περνάει πολύ άσχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα κάνω έναν μικρό επαναστάτη»

Αναφορικά με το αν αντιμετώπισε έμφυλα στερεότυπα, η Γιούλικα Σκαφιδά επισήμανε πως δεν έζησε στερεότυπα αλλά είναι σημείωσε πως είναι σίγουρη ότι υπάρχουν.

«Αλλά επειδή στην οικογένειά μας είμαστε μόνο γυναίκες, τρεις κόρες και τέσσερις εγγονές – ο μπαμπάς μου είναι ο μοναδικός άντρας – λέγαμε, για να δούμε, έτσι για αλλαγή, πώς είναι να μεγαλώνει ένα μικρό αγοράκι. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι υποσυνείδητα έπεσα κι εγώ θύμα της πατριαρχίας!

Από τη μία θα χαιρόμουν αν ήταν κορίτσι γιατί θα αγωνιζόμασταν μαζί να πάρουν επιτέλους οι γυναίκες τη θέση που θα έπρεπε να έχουν. Από την άλλη, η ζωή ενός άντρα είναι πιο εύκολη. Θα κάνω λοιπόν έναν μικρό επαναστάτη, που θα δουλέψει εκ των έσω για την αλλαγή της κοινωνίας», υπογράμμισε η Γιούλικα Σκαφιδά.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρό τροχαίο με θύμα 18χρονο – Υπάρχουν στοιχεία ότι το αυτοκίνητο της παράσυρσης οδηγούσε 15χρονος

Αρναούτογλου: “Αλλαγή καιρού – Ντύστε πιο ζεστά τα παιδιά αύριο που θα πάνε σχολείο στη Β. Ελλάδα”

Ροή Ειδήσεων