Η καλή στοματική υγιεινή ξεκινάει από την παιδική ηλικία με δυνατά δόντια, για υγιή παιδιά!

Η καλή στοματική υγιεινή ξεκινάει από την παιδική ηλικία με δυνατά δόντια, για υγιή παιδιά!

Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι διαδικασία την οποία πολλά παιδιά βαριούνται και προσπαθούν να αποφύγουν.

Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι διαδικασία την οποία πολλά παιδιά βαριούνται και προσπαθούν να αποφύγουν. Πρόκειται, όμως, για απαραίτητη συνήθεια της ατομικής υγιεινής, η οποία, ειδικά όταν γίνεται σωστά, συμβάλλει στην προστασία όχι μόνο των δοντιών αλλά και της συνολικής υγείας των παιδιών.

Έχει σημασία να καταλάβουμε πως όσο νωρίτερα καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας τη σημασία της φροντίδας των δοντιών, τόσο πιο γρήγορα θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσουν και τόσο πιο ομαλά θα ενταχθεί στην καθημερινότητά τους.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ

Διαβάστε Ακόμη

Δεν αρκεί, φυσικά, μόνο να βουρτσίζουν τα παιδιά τα δόντια τους, πρέπει να το κάνουν και σωστά. Όπως τονίζουν οι οδοντίατροι, οι κινήσεις της οδοντόβουρτσας πάνω στα δόντια πρέπει να είναι κυκλικές και όχι οριζόντιες φτάνοντας μέχρι τα ούλα, ενώ το βούρτσισμα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 2 λεπτά.

Μέχρι την ηλικία, των 7-8 ετών, καλό είναι οι γονείς να βοηθούν τα παιδιά στο βούρτσισμα κυρίως για τα πίσω δυσπρόσιτα δόντια, αλλά και για να είναι σίγουροι οτι θα «εκπαιδευτούν» σωστά στο να βουρτσίζουν τα δόντια τους όπως πρέπει. Βρείτε ένα τραγούδι που θα συνοδεύει το βούρτσισμα των δοντιών και τραγουδήστε το κάθε φορά που τα βουρτσίζετε. Αφενός κάνετε τη διαδικασία πιο διασκεδαστική και αφετέρου της δίνετε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, αυτή του τραγουδιού.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ

ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ & ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ UNIDENT KIDS

Στο δικό μας σπίτι, σύμμαχος στο καθημερινό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής με βούρτσισμα πρωί και βράδυ, για γερά δοντάκια είναι η ειδικά σχεδιασμένη σειρά στοματικής φροντίδας για την καθημερινή προστασία και ενδυνάμωση των ευαίσθητων παιδικών δοντιών και ούλων της InterMed.

Οι οδοντόκρεμες Unident με γεύση που αγαπούν τα παιδιά και το στοματικό διάλυμα για επιπλέον προστασία μετατρέπουν το πλύσιμο των δοντιών στην πιο απολαυστική στιγμή της αρχής και του τέλους της κάθε ημέρας! Tα προϊόντα της σειράς Unident Kids μας τα σύστησε ο παιδοδοντίατρος μας καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένa ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών της στοματικής κοιλότητας των παιδιών.

Ροή Ειδήσεων