Η Κίνα ανακαλύπτει 12 εκατομμύρια παιδιά που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν

Η Κίνα ανακαλύπτει 12 εκατομμύρια παιδιά που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν

Η Κίνα ανακαλύπτει 12 εκατομμύρια παιδιά που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν

Η Κίνα έχει 12 εκατομμύρια παιδιά επιπλέον, τα οποία η κυβέρνηση δεν γνώριζε ότι υπάρχουν, σύμφωνα με την τελευταία στατιστική επετηρίδα.

Φαίνεται, δηλαδή, πως η χώρα είχε υπομετρήσει τον αριθμό παιδιών που γεννήθηκαν μεταξύ του 2000 και 2010 κατά τουλάχιστον 11,6 εκατομμύρια, όπως αναφέρουν οι Strait Times. Αριθμός που ισοδυναμεί με τον… πληθυσμό της Ελλάδας!

Πώς συνέβη αυτό

Η τελευταία στατιστική επετηρίδα της Κίνας ανακάλυψε, ότι κατά την δεκαετία 2000-2010 γεννήθηκαν 172,5 εκατομμύρια. Πολύ παραπάνω από τα 160,9 εκατομμύρια που καταγράφηκαν στην απογραφή του 2010.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι αυτό συνήβη επειδή αρκετοί γονείς δεν κατέγραψαν τη γέννηση του παιδιού τους. Αυτό το έκαναν για να αποφύγουν την ποινή, αφού παραβίασαν την αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού.

Η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα

Μέχρι το 2016, στα ζευγάρια στην Κίνα αποτρεπόταν να αποκτήσουν μέχρι ένα παιδί. Φέτος, ο περιορισμός αυτός άρθηκε εντελώς. Παράλληλα, έχουν έτσι κι αλλιώς μειωθεί οι γεννήσεις στη χώρα.

Αλλά πριν το 2016, αν οι γονείς ήθελαν μεγαλύτερη οικογένεια, τα παιδιά δεν καταγράφονταν στα αρχεία του κράτους. Τουλάχιστον, όχι μέχρι τη στιγμή που θα γίνονταν 6 και θα έπρεπε να ξεκινήσουν το σχολείο, όπως λέει ο δημογράφος He Yafu.

“Έκρυβαν” τα κορίτσια για να αποκτήσουν αγόρι

Ένας ακόμα λόγος για την ασυμφωνία αυτή στους αριθμούς είχε να κάνει με τις οικογένειες που είχαν ένα κορίτσι, αλλά ήθελαν να αποκτήσουν και ένα αγόρι. Αυτό αποδεικνύεται επειδή περίπου το 57% των παιδιών που δεν είχαν απογραφεί μέχρι τα 6 χρόνια τους, ήταν κορίτσια.

Επιπλέον, επειδή η απογραφή του έτους 2010 έλαβε χώρα στις αρχές Νοεμβρίου, οι τοκετοί που έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες του έτους δεν καταγράφηκαν.

Τελικά, ο συνολικός πληθυσμός της Κίνας για το 2020 υπολογίζεται στα 1,4 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για τη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως. Και γι’αυτό, η συνέπεια στα ακριβή νούμερα δεν είναι εύκολη.

πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε εθνικό σχέδιο δράσης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Δείτε τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του Δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος

Τα 7 συχνότερα λάθη που κάνετε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας

Ροή Ειδήσεων