Η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας ζήτησαν να τις φυγαδεύσουν – Το πρώτο βράδυ στην ΓΑΔΑ

Η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας ζήτησαν να τις φυγαδεύσουν – Το πρώτο βράδυ στην ΓΑΔΑ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη ΓΑΔΑ. Συνελήφθη από αστυνομικούς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Πολιορκείται» το σπίτι στην Πάτρα από οργισμένο πλήθος

Το σπίτι που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα «πολιορκείται» από πλήθος εξαγριωμένου κόσμου, που ζητούν δικαιοσύνη για τα νεκρά παιδιά. Συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ότι συνελήφθη η 33χρονη μητέρα, κατηγορούμενη για παιδοκτονία.

Έξω από το σπίτι στην οδό Μπιζανίου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η αδελφή όσο και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησαν από αστυνομικούς να τις φυγαδεύσουν σε συγγενικό σπίτι έξω από την Πάτρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (30.03) η μητέρα της 33χρονης δέχτηκε επίθεση από πολίτες έξω από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη.

Αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν έξω απο το σπίτι της 33χρονης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντός της οικίας της της συλληφθείσας βρίσκονται άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψη στην Πάτρα

Η 33χρονη μητέρα αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις των αστυνομικών. Στη ΓΑΔΑ υπάρχει αυξημένη επιφυλακή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αποκλείεται να αυτοκτονήσει. Ειδικότερα, Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) είχε προειδοποιήσει για πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας από τη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει σιωπηλή και δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας -το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθανε.

Το χρονικό της σύλληψης

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα στο σπίτι που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Αυτό επιβεβαίωσε και η αδελφή της, Δήμητρα, στις δηλώσεις που έκανε για ό,τι συνέβη σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2022.

Εκείνη τη στιγμή η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε τοπικό μέσο. Δεν έκρυψε τη δυσφορία της, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν είδε τους αστυνομικούς στην πόρτα του σπιτιού της. Τους ρώτησε τι θέλουν. Της είπαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει για να δώσει κάποιες διευκρινίσεις στην Εισαγγελία.

«Ναι, με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία τους ακολούθησε στο συμβατικό αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απενεργοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο, γνωρίζοντας πόσο ενεργή είναι στα social media, ενώ δεν της είχαν πει ότι πρόκειται για σύλληψη. Αυτό είναι κάτι που η Ρούλα Πισπιρίγκου έμαθε όταν έφτασαν στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρώτα λόγια της Ρούλας στους αστυνομικούς – Το μήνυμα “θάνατος στους παιδοκτόνους” – Τα 2 πρόσωπα κλειδί

«Μας τα είπε όλα η μητέρα» – 3 εβδομάδες πάλευαν να «δέσουν» το έγκλημα – “Η Τζωρτζίνα υπέφερε “

Κατερινόπουλος: “Έτσι υποψιάστηκα τη Ρούλα – Και τα άλλα παιδιά έφυγαν από τα χέρια της”