“Η μητέρα της Καρολάιν θα βλέπει την κόρη της στην Λυδία – Η Αλόννησος θα αγκαλιάσει το παιδάκι»”

“Η μητέρα της Καρολάιν θα βλέπει την κόρη της στην Λυδία – Η Αλόννησος θα αγκαλιάσει το παιδάκι»”

Ως την «πλέον συμφέρουσα λύση για το παιδί», καθώς «η Αλόννησος είναι ιδανικό μέρος για το παιδί», χαρακτήρισε ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν, την απόφαση για την ανάθεση σε εκείνους της προσωρινής επιμέλειας της 12 μηνών Λυδίας, με παράλληλη στέρηση κάθε δικαιώματος στον συζυγοκτόνο πατέρα της.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Αθανάσιος Χαρμάνης είπε, σχετικώς με την οριστική ανάθεση της επιμέλειας της 12 μηνών Λυδίας, «προβλέψεις δεν θέλω να κάνω, ας περάσει ο καιρός, να έρθει ο Σεπτέμβριος, αν συμβεί κάποιο γεγονός που θα είναι καθοριστικό, θα αλλάξουν τα πράγματα».

“H Aλόννησος θα αγκαλιάσει τη Λυδία”

Αφού τόνισε ότι «η Αλόννησος θα αγκαλιάσει το παιδάκι», ο κ. Χαρμάνης είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «θα παρακολουθείται στενά από την Εισαγγελία Βόλου η πορεία του παιδιού και αν κάτι δεν πάει καλά, αν διαπιστώσουν ότι το ανήλικο δεν μεγαλώνει με τις προδιαγραφές που πρέπει να μεγαλώνει ένα ανήλικο με τις ιδιαιτερότητες της Λυδίας, η απόφαση μπορεί να αλλάξει».

«Η μητέρα της Καρολάιν αρχικά αντέδρασε με κλάματα», είπε ο συνήγορος της, μετά την απόφαση για ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε εκείνη, ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Χαρμάνης, «στο πρόσωπο της μικρής Λυδίας θα βλέπει την κόρη της, την Καρολάιν, αλλά μην ξεχνάμε και τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει αυτή η γυναίκα».

Η μικρή Λυδία θα μεγαλώσει σε ιδανικό περιβάλλον στην Αλόννησο

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο MEGA o κ. Χαρμάνης τόνισε ότι η μικρή Λυδία θα ζήσει σε ένα ιδανικό τοπικό και κοινωνικό περιβάλλον με τους γονείς της Καρολάιν.

«Το παιδί θα ζήσει σε ένα ιδανικό περιβάλλον, τοπικό και οικογενειακό, στην Αλόννησο. Αυτό αποτέλεσε και τον μόνο γνώμονα της εισαγγελέας ανηλίκων που έγραψε στο σκεπτικό της διάταξής της ότι ο τόπος και το οικογενειακό περιβάλλον των γονέων της Καρολάιν είναι το ιδανικότερο και είναι προς το συμφέρον της μικρής Λυδίας» σημείωσε ο κ. Χαρμάνης.

Οι παππούδες από πλευράς του μπαμπά μπορούν να δουν και περισσότερες ώρες το παιδί αν το επιθυμούν

«Αν οι γονείς του δράστη θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα, και περισσότερες ώρες αν το ζητήσουν θα το έχουν το παιδί. Οι γονείς της Καρολάιν πιστεύουν ότι ο ψυχισμός και η ισορροπία του παιδιού επιβάλλει να έχει όλους τους παππούδες αφού στερείται πατέρα και μητέρα» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν ο συζυγοκτόνος πρέπει να έχει επαφή με το παιδί του, ο κ. Χαρμάνης ήταν ξεκάθαρος. «Δεν θεωρώ κατάλληλο ένα πατέρα που εναποθέτει το μωρό στο άψυχο σώμα της μητέρας του που μόλις έπνιξε».

Δικηγόρος συζυγοκτόνου για γονική μέριμνα: Σε 30 μέρες θα δούμε αν θα του αφαιρεθεί οριστικά

Την πρώτη αντίδραση του συζυγοκτόνου, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, σχετικά με την ανάληψη της προσωρινής επιμέλειας από την οικογένεια της Κάρολαϊν, μετέφερε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» σημείωσε ότι «αυτό που έλεγε και συνεχίζει να λέει ο εντολέας μου είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ανήλικο τέκνο του» προσθέτοντας ότι η πρώτη και τελευταία σκέψη είναι για το παιδί και η εξασφάλιση του.

Σχολιάζοντας το γεγονός της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον ίδιο, ο συνήγορος του 33χρονου, επισήμανε ότι είναι προσωρινή, «αλλά σε 30 μέρες από τώρα θα εκδικαστεί η υπόθεση προκειμένου να δούμε το σκεπτικό και αν θα του αφαιρεθεί οριστικά ή όχι».

«Η εισαγγελέας στην απόφαση της αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί και για τα οποία έχει απολογηθεί ο εντολέας μου. Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο.  Στη δίκη το ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί είναι η ανάλυση του πραγματικού περιστατικού προ της τελέσεως του αδικήματος».