Η Ολλανδία απαγορεύει τις υιοθεσίες παιδιών από άλλες χώρες!

Η Ολλανδία απαγορεύει τις υιοθεσίες παιδιών από άλλες χώρες!

Τα τελευταία 50 χρόνια Ολλανδοί υιοθέτησαν περίπου 40.000 παιδιά από 80 χώρες. Από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022, η ολλανδική κυβέρνηση είχε παγώσει τις υιοθεσίες από ξένα κράτη.

Η Ολλανδία δεν θα επιτρέπει στο εξής στους πολίτες της να υιοθετούν παιδιά από ξένες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Νομικής Προστασίας Φρανκ Βέερβιντ.

Διαδικασίες διακρατικής υιοθεσίας

Ο υπουργός σημείωσε πάντως ότι οι διαδικασίες διακρατικής υιοθεσίας που έχουν ήδη ξεκινήσει θα συνεχιστούν προς το παρόν.

Τα τελευταία 50 χρόνια Ολλανδοί γονείς υιοθέτησαν περίπου 40.000 παιδιά από 80 χώρες. Η πρακτική αυτή φθίνει το τελευταίο διάστημα: μόλις 145 παιδιά υιοθετήθηκαν το 2019 και 70 το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει το ανεξάρτητο ινστιτούτο προβληματισμού Dutch Youth Institute.

Μεταξύ Φεβρουαρίου 2021-Νοεμβρίου 2022, η ολλανδική κυβέρνηση είχε παγώσει τις διακρατικές υιοθεσίες.

Η πολιτική που ακολουθούσε η Ολλανδία στο θέμα της υιοθεσίας επικρίθηκε αφού πολλοί ενήλικες που είχαν υιοθετηθεί όταν ήταν βρέφη και άρχισαν να αναζητούν τις ρίζες τους διαπίστωσαν ότι τα πιστοποιητικά γέννησης είχαν παραχαραχθεί ή χαθεί ή ότι η υιοθεσία ήταν παράνομη.

Διαβάστε επίσης:

Η Ισπανία θα φιλοξενήσει 30 παιδιά από τη Γάζα με καρκίνο ή σοβαρά τραύματα

17χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024: Δείτε το πρόγραμμα