«Η πεθερά μου δεν κρατάει τα παιδιά επειδή δεν συμφωνεί που δουλεύω – Πιστεύει πως έτσι με τιμωρεί»

«Η πεθερά μου δεν κρατάει τα παιδιά επειδή δεν συμφωνεί που δουλεύω – Πιστεύει πως έτσι με τιμωρεί»

Τη δύσκολη σχέση που έχει με την πεθερά της και την άρνηση της να κρατήσει τα δύο παιδιά περιγράφει μία αναγνώστρια. Μάλιστα, όπως εξηγεί, ο λόγος που αρνείται, είναι γιατί την κατηγορεί πως την ενδιαφέρει η καριέρα της και όχι τα παιδιά. Και με αυτόν τον τρόπο την… τιμωρεί!

«Με την πεθερά μου οι σχέσεις μας από την αρχή ήταν τυπικές. Δεν είχαμε ποτέ πολλά-πολλά, ούτε όμως είχαμε έρθει σε ρήξη. Αντίθετα, κάθε φορά που συναντιόμασταν υπήρχε μεταξύ μας ένα καλό κλίμα.

Όλα άλλαξαν όταν γέννησε το πρώτο μου παιδί κι αφού τελειώσει η άδεια μητρότητας, έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά μου. κάτι με το οποίο αυτή δε συμφωνούσε, μιας και είναι – όπως λέει – της παλαιάς σχολής που θέλει τη μητέρα να μένει στο σπίτι και να μεγαλώνει η ίδια τα παιδιά.

Οικονομικά, δε λέω, και χωρίς τον μισθό μου μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα ως οικογένεια. Όχι, όμως, με άνεση. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσω να δουλεύω.

Να φέρω τούμπα τη ζωή μου. Δεν είναι εγωιστικό. Έχω ρίξει πολύ τους ρυθμούς της δουλειάς από τότε που έγινα μητέρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσα να δουλεύω.

Όταν της ζητήσαμε να κρατήσει το παιδί μόλις εγώ θα επέστρεφα στη δουλειά, εκείνη δυσανασχέτησε, αλλά δεν είπε κάτι. Ήξερα, όμως, πως δεν της άρεσα. Το κατάλαβα, άλλωστε και μετά.

Κάθε φορά που επέστρεφα στο σπίτι, εκείνη ήταν μέσα στα νεύρα. Λες και κρατούσε ένα ξένο παιδί και όχι το εγγόνι της. Λες και δεν ήταν το παιδί του παιδιού της, αλλά μόνο δικό μου.

Αργότερα, έμαθα από συγγενείς πως με θάβει πίσω από την πλάτη μου, πως με κατηγορεί ότι νοιάζομαι μόνο για τον εαυτό μου και αν ήθελα καριέρα να έμενα μόνη μου.

«Να μην έπαιρνες το παιδί μου στο λαιμό σου». Αυτή ήταν η απάντησή της όταν μου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει άλλο τη νταντά στα παιδιά μου για να κάνω εγώ καριέρα και να το παίζω καμπόση, ενώ αυτή αντί να χαίρεται τη σύνταξή της και τις βόλτες με τις φίλες της, είναι σε ένα σπίτι να μεγαλώνει ένα παιδί κι ένα άλλο που θα έρθει.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfowoman.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η δωρεάν αναδιανομή αδιάθετων βιβλίων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Γονείς και παιδιά θα περιηγηθούν στο εργαστήρι του σπουδαίου Γιάννη Τσαρούχη και θα μάθουν τις εικαστικές τεχνικές του (7/10)

Εριέττα Κούρκουλου: «Θέλω να είμαι παρούσα ως μητέρα – Μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου»

Ροή Ειδήσεων