Η Σοφία ήθελε όσο τίποτα να γίνει μαμά και τα κατάφερε, υιοθετώντας τον Τζιρίνια από την Αιθιοπία

Η Σοφία ήθελε όσο τίποτα να γίνει μαμά και τα κατάφερε, υιοθετώντας τον Τζιρίνια από την Αιθιοπία

Mοιραζόμαστε μαζί σας την συγκινητική ιστορία ζωής της  Σοφίας που, μετά από προσπάθεια 22 μηνών, υιοθέτησε τον Τζιρίνια από την Αιθιοπία.Έπειτα από αρκετές αποβολές, ξεκίνησε τη διαδικασία της υιοθεσίας ενός μικρού αγοριού στην Αιθιοπία. Ταξίδια, γνωριμία με το παιδί, ένα διαζύγιο και μια δύσκολη εγκυμοσύνη στη διάρκεια των ετών που περίμενε να πάρει το παιδί μαζί της, δεν την πτόησαν. Έδωσε τον αγώνα της διάρκειας 22 μηνών και τα κατάφερε. Από εμάς μόνο η ευχή να πάντα ευτυχισμένοι!

«Αποφάσισα να υιοθετήσω ένα παιδάκι»

«Είχα κάποιες αποβολές κι επειδή πάντα ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδάκι, αποφάσισα να το κάνω. Μέσω μιας φίλης ήρθα σε επαφή με την υπηρεσία, έκανα ένα ραντεβού, μου εξήγησαν κάποια πράγματα και ξεκίνησα. Όταν ξεκίνησα, το έκανα μαζί με τον τότε σύζυγό μου.

Κάναμε όλες τις διαδικασίες, περάσαμε από συνεντεύξεις, φτιάξαμε το φάκελό μας, τον στείλαμε στην Αιθιοπία, στον δικηγόρο μας και περιμέναμε το matching. Μόλις έγινε το matching, δηλαδή, μας βρήκε ο δικηγόρος το παιδί, μάς έστειλε τα στοιχεία του και κάποιες ιατρικές εξετάσεις που είχε κάνει.

Έτσι πήγα για πρώτη φορά στην Αιθιοπία για να μπουν οι υπογραφές, ώστε να μην μπορεί το ορφανοτροφείο να δώσει το παιδί σε κάποιον άλλο. Εκεί έμεινα 10 μέρες, κάναμε επιπλέον εξετάσεις, υπογράψαμε και ξεκίνησε η διαδικασία».

«Ήταν περίεργο για εμένα και τον Τζιρίνια»

«Όταν έφτασα, ήρθε ο δικηγόρος, με πήρε και πήγαμε στο Ορφανοτροφείο. Ήταν περίεργο. Και για τους δύο. Και για μένα αλλά και για τον Τζιρίνια, που τα είχε λίγο χαμένα. Είδε μια γυναίκα που τον πήρε αγκαλιά και άρχισε να τον ταϊζει. Χάρηκε.

Ήμασταν πολύ ψύχραιμοι νομίζω τελικά και όλο αυτό ήρθε πολύ φυσικά. Ήμασταν και οι δύο πολύ χαρούμενοι κι από εκείνη την ώρα ήμασταν συνέχεια μαζί. Κάθε μέρα επί 10 μέρες που ήμουν εκεί, πήγαινα το πρωί κι έφευγα το απόγευμα.

Αυτό που κάναμε ήταν να παίζουμε, να τον ταΐζω και να με ταΐζει, να κάνουμε αγκαλιές και να παίζουμε με τα μεγάλα, κατα κύριο λογω, παιδιά του ορφανοτροφείου. Ο Τζιρίνια είναι ένα πολύ κοινωνικό πλάσμα. Δεν ήταν ένα μωρό που έκλαιγε… κι έτσι η διαδικασία, έγινε πιο απλή. Η επιστροφή ήταν δύσκολη. Όπως και να το κάνεις, δένεσαι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Παιδείας: Σχετικά με τους υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων 2023 περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών

Ο παιδίατρος καταρρίπτει 8 μύθους που διαδίδονται συχνά για την υγεία των παιδιών

«Το Καρναβάλι των Ζώων»: H αγαπημένη παράσταση επιστρέφει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»