«Η Σωστή Στιγμή!» για να μάθεις πώς θα διατηρήσεις τη γονιμότητά σου

«Η Σωστή Στιγμή!» για να μάθεις πώς θα διατηρήσεις τη γονιμότητά σου

«Η Σωστή Στιγμή!» για να μάθεις πώς θα διατηρήσεις τη γονιμότητά σου

Με μια ξεχωριστή παρουσία, η Τέα Πρέλεβιτς εκπροσώπησε δυναμικά την Καμπάνια Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης για τη Διατήρηση της Γονιμότητας «Η Σωστή Στιγμή!» στο 5ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο 16 – 18 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η Τέα Πρέλεβιτς είναι η Πρέσβειρα για την Ελλάδα της διεθνούς κοινωνικής πρωτοβουλίας της Gedeon Richter, που στη χώρα μας υλοποιείται με την υποστήριξη της Fertilland Pharma.

Κορυφαίοι γιατροί της αναπαραγωγικής ιατρικής, μαιευτήρες γυναικολόγοι, εμβρυολόγοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες στον κλάδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής συμμετείχαν στο Συνέδριο, το οποίο παρουσίασε όλες τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της γονιμότητας, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τις πιο σύγχρονες επιλογές που πλέον διαθέτουν οι γυναίκες για τη διατήρηση της γονιμότητάς τους.

Πότε αποκτούν οι γυναίκες το πρώτο τους παιδί

Λόγω του σύνθετου κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και των αλλαγών στα μοντέλα ζωής, οι γυναίκες στις ημέρες μας αποκτούν το πρώτο τους παιδί σε ολοένα και μεγαλύτερη ηλικία, η οποία, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, υπερβαίνει τα 32 έτη.

Απέναντι σε αυτό το δεδομένο, η κοινωνική καμπάνια «Η Σωστή Στιγμή!» σχεδιάστηκε ειδικά για να εξασφαλίσει στις νέες γυναίκες έγκυρη ενημέρωση και επιστημονική υποστήριξη σχετικά με τις επιλογές που μπορούν να κάνουν σήμερα για το μέλλον τους, όπως είναι η κατάψυξη ωαρίων, η οποία διαμορφώνεται διεθνώς ως η πιο σύγχρονη τάση στον τομέα της διατήρησης της γονιμότητας.

Με επίκεντρο την ιστοσελίδα https://isostistigmi.gr/ η καμπάνια της Fertilland Pharma ενημερώνει τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας για τους τρόπους διατήρησης της γονιμότητας, τις βοηθά να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους, μέσα από μια σύγχρονη ψηφιακή κοινότητα, και τις υποστηρίζει ώστε να λάβουν σήμερα τις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον τους, για να είναι έτοιμες να υποδεχθούν στη ζωή τους τη μητρότητα, όταν έρθει για την καθεμιά «Η Σωστή Στιγμή!».

Όπως δήλωσε ο κύριος Γιώργος Αναγνωστάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Fertilland Pharma: “Μετρώντας πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υπογονιμότητας, γνωρίζουμε καλά ότι η πρόληψη είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία!

Η εξέλιξη

Η εξέλιξη της επιστήμης, μέσα από την καινοτομία της κατάψυξης ωαρίων, ‘επιμηκύνει’ τη γονιμότητα για τη σύγχρονη γυναίκα που, για πολλούς λόγους, μεταθέτει την απόκτηση παιδιού σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής της. Η μητρότητα είναι συνειδητή επιλογή και πρέπει να έρχεται στη ζωή κάθε γυναίκας όταν και εάν η ίδια νιώσει έτοιμη για αυτή. Η καμπάνια μας τη βοηθά με την απαραίτητη ενημέρωση, ώστε να κάνει τις κατάλληλες επιλογές σήμερα και να υποδεχθεί τη μητρότητα όταν θα έρθει Η Σωστή Στιγμή!”.

Η πρέσβειρα

Επιπλέον, η Πρέσβειρα της καμπάνιας, Τέα Πρέλεβιτς, δήλωσε: «Όταν μου πρότεινε η Fertilland Pharma να γίνω Πρέσβειρα της καμπάνιας ‘Η Σωστή Στιγμή’ δέχτηκα με μεγάλη χαρά! Κατ’ αρχάς επειδή πρόκειται για μια σπουδαία κοινωνική προσπάθεια, που δίνει στα νέα κορίτσια σωστή ενημέρωση για τις επιλογές τους στη διατήρηση της γονιμότητας, αλλά επειδή κι εγώ η ίδια έκανα στον εαυτό μου το ‘δώρο’ της κατάψυξης ωαρίων, και είναι υπέροχο που μπορώ να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μου με άλλες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα και να τις εμπνεύσω, ώστε να είναι έτοιμες για τη μητρότητα, όταν έρθει «Η Σωστή Στιγμή» και για εκείνες!».

Για να μάθετε περισσότερα για την Καμπάνια Διατήρησης της Γονιμότητας της Fertilland Pharma επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://isostistigmi.gr/

Διαβάστε επίσης

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ» για τις ευχές των παιδιών που γίνονται πραγματικότητα

Βραβεύτηκε η σύζυγος του πνευμονολόγου που μολύνθηκε από ασθενή με κορωνοϊό και πέθανε – Ήταν μπαμπάς 3 μικρών παιδιών

Ξάνθη: Πήρε την “πρωτιά” στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής αλλά και την πλήρη υποτροφία για να φοιτήσει στο Princeton