Η συγκινητική ιστορία του μικρού Χρήστου που πάλεψε με μία πολύ σπάνια πάθηση του ματιού

Η συγκινητική ιστορία του μικρού Χρήστου που πάλεψε με μία πολύ σπάνια πάθηση του ματιού

Η συγκινητική ιστορία του μικρού Χρήστου που πάλεψε με μία πολύ σπάνια πάθηση του ματιού

Ο Χρήστος – Ραφαήλ, ο μικρούλης μας από την Αθήνα, από την ηλικία των μόλις 2 μηνών ήρθε αντιμέτωπος με μια δύσκολη περιπέτεια της υγείας του. Ξαφνικά ενώ βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του άρχισε να θολώνει το δεξί του μάτι.

Αμέσως μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά δημόσιου νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η σελίδα Πράξη Αγάπης, ο μικρούλης διαγνώστηκε με βαρύ συγγενές γλαύκωμα, μία σπάνια πάθηση του ματιού που προκαλεί ολική θόλωση του κερατοειδούς. Σιγά σιγά άρχισε να θολώνει και το αριστερό ματάκι με αποτέλεσμα πλέον να ΜΗ ΒΛΕΠΕΙ.

Οι γιατροί πρότειναν κάποια ειδικά κολλύρια ώστε να μειωθεί η πίεση των ματιών και να ξεθολώσουν αλλά η οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μονόδρομος ήταν η χειρουργική επιδιόρθωση του προβλήματος καθώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορούσε να αποβεί μοιραία για την όραση του παιδιού.

Δυστυχώς, παρά την επείγουσα συνθήκη, υπήρχε καθυστέρηση της διαδικασίας από το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο απευθύνθηκε η οικογένεια. Εν τέλει πραγματοποιήθηκαν δύο χειρουργεία τα οποία δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν μειώθηκε η οφθαλμική πίεση και τα ματάκια δεν ήρθαν στη φυσιολογική τους μορφή.

Οι γονείς του Χρήστου Ραφαήλ ήρθαν σε αδιέξοδο καθώς η πρόγνωση που έδιναν οι γιατροί για την όραση του παιδιού ήταν κακή. Η μοναδική λύση ήταν να αναλάβει το παιδί κάποιος επιστήμονας που εξειδικεύεται στον τομέα του παιδικού γλαυκώματος και να δώσει τέλος σε αυτήν την περιπέτεια.

Η λύση βρέθηκε έπειτα από επικοινωνία με τον εξαιρετικό επιστήμονα Νικόλαο Κοζέη, ιδιοκτήτη του Παιδοοφθαλμολογικού Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είδε τη σοβαρότητα της κατάστασης και προσφέρθηκε μαζί με την επιστημονική του ομάδα να χειρουργήσει το παιδί με τις πιο σύγχρονες και εξειδικευμένες μεθόδους, χωρίς να λάβει χρηματική αμοιβή! Έπρεπε λοιπόν να εξασφαλιστούν όλα τα υπόλοιπα.

Αμέσως ξεκίνησε η εκστρατεία υποστήριξης του μικρού Χρήστου Ραφαήλ, ώστε να συγκεντρωθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για τη νοσηλεία του στην κλινική, διαμονή στην Θεσσαλονίκη, μετακίνηση και διατροφή, για όσο διάστημα χρειαστεί να μείνουν εκτός του σπιτικού τους.

Μέσα σε λίγες μέρες καλύφθηκε το σύνολο των απαραίτητων εξόδων, νοικιάστηκε ο χώρος που θα έμεναν όλο αυτό το διάστημα, η Πράξη Αγάπης ανέλαβε την μετακίνηση και τη διατροφή τους και κάλυψε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της οικογένειας που είχαν μείνει πίσω όλο αυτό το διάστημα των νοσηλειών του παιδιού.

Το χειρουργείο του παιδιού ολοκληρώθηκε επιτυχώς και στα δύο ματάκια και ήδη από το πρώτο διάστημα παρουσίασε μετεγχειρητική βελτίωση. Τις επόμενες ημέρες υποβλήθηκε και σε μία επιπλέον επέμβαση και συνέχισε να λαμβάνει την φαρμακευτική αγωγή του.

Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε το θαύμα! Τα ματάκια του παιδιού άρχισαν να ξεθολώνουν και να παίρνουν πλέον τη φυσιολογική τους μορφή. Η όρασή του σώθηκε και πλέον βλέπει καθαρά! Ο ενθουσιασμός του που βλέπει τώρα πιά, δεν περιγράφεται!

Διαβάστε επίσης:

Η Μόνικα έχει μια γλυκιά κορούλα που είναι ήδη 4 ετών! (φωτος)

Το κουδούνι στη Δημοτικό της Γαύδου δεν θα χτυπήσει φέτος – Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας

«Με βίασε ο πατέρας μου»: “Πάγωσαν” στο κυλικείο σχολείου από τα λόγια 16χρονης

Ροή Ειδήσεων