Η συγκλονιστική περιγραφή του αναισθησιολόγου για την επαναφορά της Τζωρτζίνας στη ζωή

Θα κληθεί να καταθέσει ξανά η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Η συγκλονιστική περιγραφή του αναισθησιολόγου για την επαναφορά της Τζωρτζίνας στη ζωή

Εμφανώς συγκινημένος ο αναισθησιολόγος που προσπάθησε μαζί με άλλους γιατρούς να επαναφέρουν τη μικρή Τζωρτζίνα στη ζωή κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιριγκού.

Ο Ιωάννης Χασαπόπουλος, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, περιέγραψε στους δικαστές τις δραματικές στιγμές προκειμένου να επαναφέρουν το ήδη νεκρό παιδί στη ζωή, με τη Ρούλα Πισπίριγκου να δακρύζει.

«Την ημέρα εκείνη (11.04.21) είχα εφημερία. Είχα τριήμερη εφημερία μεικτή και ήμουν σε ετοιμότητα στο σπίτι μου. Δέχθηκα τηλεφώνημα για επείγον περιστατικό στην παιδιατρική κλινική. Μέσα σε πέντε λεπτά ήμουν στο νοσοκομείο. Όρμησα στο θάλαμο και είδα σε ένα κρεβατάκι ένα παιδί που βρισκόταν σε καρδιαναπνευστικη διακοπή. Ήταν νεκρό. Δεν είχε κανένα ζωτικό σημείο ήταν ωχρό και κυανικό μαζί» περιέγραψε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «

Κάναμε ΚΑΡΠΑ δίνοντας δόσεις αδρεναλίνης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν μπορώ να περιγράψω την ένταση της στιγμής, το άγχος το στρες. Μόνο αν ζήσεις τέτοιο περιστατικό μπορείς να το περιγράψεις»

Ο μάρτυρας συνεχίζοντας τη συγκλονιστική κατάθεσή του ανέφερε:

«Έγινε έκρηξη στο μυαλό μου. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε υποδεχτεί την μικρή Ίριδα στα εξωτερικά ιατρεία. Ήταν νεκρό όταν το φέρανε στο νοσοκομείο δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Έγινε η έκρηξη εκείνη τη στιγμή στο κεφάλι μου. Λέω δεν είναι δυνατόν… τρία παιδιά. Κάναμε συνεχώς απινιδωτες, συμπιέσεις επαναλαμβανόμενα. Μου είπαν μετά ότι παρακαλούσα το παιδί και της έλεγα μην φύγεις, δεν θα πεθάνεις κι εσύ… είχε περάσει αρκετή ώρα ανάνηψης σχεδόν τρία τέταρτα. Όλοι είχαμε κουραστεί.

Προφυλακιστέα η Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Η αντίδρασή της μετά την απόφαση

Κι εκεί που ήμασταν έτοιμοι να αφήσουμε, βλέπω στο μόνιτορ ελαφρά ερεθίσματα. Αναθαρρήσαμε.., λέω κάτι συμβαίνει και σε λίγα λεπτά το παιδί βλέπουμε να ξεκινά φυσιολογικός ρυθμός καρδιακός. Αποκαταστάθηκαν σφίξεις του παιδιού, απέκτησε πίεση, επανήλθε το χρώμα, προσπαθούσε να κάνει προσπάθεια αναπνοής.

Ήταν συγκλονιστική στιγμή. Αρχίζαμε να κλαίμε. Ακόμα κι εγώ. Πού είμαι έμπειρος 40 χρόνια αναισθησιολόγος δεν μπόρεσα να κρύψω την συγκίνησή μου που το παιδί επέστρεψε στη ζωή»

 

Ο συνταξιούχος αναισθησιολόγος αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με
τους γονείς της μικρής Τζωρτζίνας.

«Αφού έγινε το θαύμα και είδαμε ότι ήταν σταθερό, αποφασίσαμε να γίνει διακομιδή στο Παιδων. Ήρθαμε σε συνεννόηση με τους γιατρούς εκεί. Ενημέρωσα τους γονείς. Τότε τους είδα για πρώτη φορά , τους είπα ότι αντιμετωπίσαμε μια καρδιακή ανακοπή.

Τους είπα ότι ποτέ δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη μιας καρδιακής ανακοπης και τους είπα ότι το παιδί πρέπει να διακομιστεί στην μονάδα του Ρίο. Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ, συνόδεψα εγώ με μια νοσηλεύτρια το παιδί στο νοσοκομείο. Μίλησα με Ηλιάδη του είπα τι είχαμε κάνει.

Αποχωρώντας από τη μονάδα είδα τους γονείς. Τους είπα δυο λόγια παρηγοριάς, να κάνουν κουράγιο, ότι ήταν η κατάσταση σοβαρή και ότι θα ενημερώνονταν από τους γιατρούς της μονάδας» είπε στην κατάθεση του ο μάρτυρας.

 

Ο συνταξιούχος αναισθησιολόγος ρωτήθηκε από την πρόεδρο σχετικά με την κεταμίνη.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε τι είναι η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Φυσικά. Είναι ένα αναισθησιολογικό φάρμακο. Χρησιμοποιείται και στα παιδιά και στους ενήλικες. Στα παιδιά, κυρίως είναι ένα φάρμακο στην αναισθησιολογική φαρέτρα. Επιλέγει ο γιατρός ανάλογα με το περιστατικό.

Πρόεδρος: Είχατε μέσα στο βαλιτσάκι σας κεταμίνη;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Τη χρησιμοποιήσατε;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν υπήρχε λόγος γιατί το παιδί ήταν νεκρό. Κεταμίνη χρησιμοποιούμε για να καταστείλουμε κάποιον.

(…)

Εισαγγελέας: Η νοσηλεύτρια που πήγε πρώτη στο δωμάτιο μετά την ανακοπή είπε ότι το παιδί ήταν στο μέσο του κρεβατιού και χωρίς ρινικό οξυγόνο. Μπορεί να εξηγηθεί αυτό ιατρικά;

Μάρτυρας: Συνήθως πριν μια ανακοπή υπάρχουν πρόδρομα σημεία. Ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιο περιστατικό τόσο αιφνίδιο. Ένα παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, θα έχει τέτοια ορατά σημάδια. Το παιδί δεν ξέρουμε ακριβώς πως αντέδρασε. Νομίζω ότι ήταν στο θάλαμο μόνο η μητέρα, μόνο αυτή μπορεί να το περιγράψει.

Εισαγγελέας: Η ίδια στην ανακρίτρια είπε ότι το παιδί σηκώθηκε και έπεσε απότομα πίσω. Εμπίπτει αυτό στα πρόδρομα σημεία;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Η περιγραφή δεν μου φαίνεται ιατρικά εξηγησιμη. Δεν έχω δει τέτοιο θάνατο. Μου φαίνεται λίγο θεατρικό αυτό.

Διαβάστε επίσης:

177.000 σετ ρομποτικής σε ΟΛΑ τα σχολεία- «Κάνουμε πράξη το σχολείο του μέλλοντος» δηλώνει η Κεραμέως (video)

Τέμπη: «Αισθάνομαι τυχερός που ζει η κόρη μου και έχω τα 5 παιδιά μου παιδιά εν ζωή» – Τα παιχνίδια της τύχης που την έσωσαν

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστή σοκολάτα – Δείτε για ποια πρόκειται

Ροή Ειδήσεων