‘Η σύντομη ιστορία ενός σούπερ ήρωα’ από τις εκδόσεις Έναστρον

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑ

‘Η σύντομη ιστορία ενός σούπερ ήρωα’ από τις εκδόσεις Έναστρον

Μια μικρή ιστορία για Σταύρο, έναν μαθητή δημοτικού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Στο βιβλίο “Η σύντομη ιστορία ενός σούπερ ήρωα” της συγγραφέα Χαράς Κουλοπούλου, ανοίγουμε ένα παράθυρο στον κόσμο της παιδικής ψυχής και του αυτισμού. Δάσκαλοι και γονείς συχνά βάζουν ταμπέλες στα παιδιά με διάφορους τρόπους, αλλά το βιβλίο μας παρουσιάζει σε ένα μεγαλειώδες μυστικό – τη σημασία της αλληλοκατανόησης και της αγάπης.

Μέσα από τη συγκινητική ιστορία του Σταύρου, ενός μαθητή δημοτικού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ανακαλύπτουμε πώς οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον τρόπο ενός πραγματικού ήρωα.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με δύναμη και ανδρεία, όπως αληθινοί σούπερ ήρωες και ανοίγει την πόρτα προς την κατανόηση και την ενσυναίσθηση, καθιστώντας μας πιο ενήμερους για την ποικιλομορφία και την ισχύ της ανθρώπινης καρδιάς.

 

Η σύντομη ιστορία ενός σούπερ ήρωα

Δάσκαλοι και γονείς βλέπουμε τα παιδιά βάζοντας ταμπέλες.

Το μυστικό για τους μεγάλους είναι να ακούς… Το μυστικό για τους μικρούς είναι να καταλαβαίνεις πόσο δυνατός είσαι και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες όπως ένας σούπερ ήρωας.

«Μέσα από την ιστορία αυτή ήθελα να σας συστήσω τον Σταύρο, έναν μαθητή δημοτικού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Όσα περιγράφω είναι όσα γνώρισα στον Σταύρο ως δασκάλα του…

Αφιερωμένο, λοιπόν, στον Σταύρο που μου έμαθε πώς είναι να πολεμάς σιωπηλά, στην οικογένειά του που κρατά γενναία την κάπα του και σε όλα τα παιδιά που έχουν δυνατή καρδιά και δίνουν τις δικές τους μάχες σφίγγοντας τις γροθιές τους…»

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑ

  • Συγγραφέας: Χαρά Κουλοπούλου
  • Εικονογράφος: Βιβή Μαρκάτου
  • Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία
  • Σελίδες: 40
  • Τιμή: 10,00 €

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχει τούρτα, κεριά ή μπαλόνια: Η προσπάθεια μιας μητέρας στη Γάζα να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης της

Φυλακές ανηλίκων: 28 μαθητές συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Οδηγός σχολικού χαστουκίζει και πνίγει μαθητή – Στιγμές πανικού σε σχολικό

Ροή Ειδήσεων