Η UNICEF έφτιαξε μια δωρεάν εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από το κινητό των γονιών

Η UNICEF έφτιαξε μια δωρεάν εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από το κινητό των γονιών

Η UNICEF έφτιαξε μια δωρεάν εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από το κινητό των γονιών

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα λανσάρει το «Bebbo», την πρώτη εφαρμογή γονικής μέριμνας που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να υποστηρίξει γονείς και φροντιστές παιδιών από 0 έως 6 ετών σχετικά με τη φροντίδα και την ανάπτυξη του παιδιού τους αλλά και τη δική τους προσωπική ευημερία.

Τι είναι το Bebbo

Η δωρεάν εφαρμογή για κινητά – που θα κυκλοφορήσει αρχικά σε 11 χώρες σε Ευρώπη μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα – θα παρέχει στους γονείς συμβουλές από ειδικούς για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την υγεία και τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, τη διατροφή και το θηλασμό, την πρώιμη μάθηση, τη σημασία του παιχνιδιού, τη γονεϊκή φροντίδα, την προστασία και την ασφάλεια. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει οδηγίες για γονείς και φροντιστές σχετικά με το πώς να φροντίζουν για τη δική τους ευημερία.

Με σκοπό να υποστηρίζει τους νέους γονείς κατά τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους, το Bebbo περιλαμβάνει εύχρηστες λειτουργίες που επιτρέπουν σε κάθε γονέα να παρακολουθεί ενεργά και να καταγράφει τα αναπτυξιακά στάδια κάθε ηλικιακής περιόδου, καθώς και τους εμβολιασμούς και ιατρικούς ελέγχους, λαμβάνοντας σχετικές ειδοποιήσεις βάσει ηλικίας.

Ένας βοηθός για γονείς…στην τσέπη σας!

Το Bebbo App ενθαρρύνει την καθημερινή ενασχόληση των γονέων μέσα από πολλά άρθρα και παιχνίδια, ώστε τα παιδιά να κατακτήσουν όλα τα αναπτυξιακά ορόσημα με επιτυχία, και να είναι υγιή και χαρούμενα.

Τα εργαλεία περιλαμβάνουν:

Child Development Tracker

Παρακολούθηση της ανάπτυξης

Το Bebbo βοηθά τους γονείς να παρακολουθούν τα σημαντικότερα στάδια ανάπτυξης του μωρού τους με βάση την ηλικία του. Οι γονείς μαθαίνουν πως να υποστηρίζουν την ανάπτυξη και πρώιμη μάθηση του παιδιού τους μέσα από το παιχνίδι.

Games for parents and children

Παιχνίδια για γονείς και παιδιά

Το Bebbo προσφέρει πολλές ιδέες για το πώς να επικοινωνήσετε με τα παιδιά σας και να μετατρέψετε το παιχνίδι σε μια ευκαιρία για μάθηση και δημιουργία. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν παιχνίδια που ενισχύουν την ανάπτυξη των κινητικών, γνωστικών και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων, της γλώσσας και της επικοινωνίας.

Suggested Daily Reads and Articles

Προτεινόμενα άρθρα & νέα παιχνίδια

Κάθε μέρα το Bebbo σας προτείνει ένα παιχνίδι κι ένα άρθρο από την πλούσια βιβλιοθήκη με συμβουλές από ειδικούς που είναι διαθέσιμη. Οι συμβουλές καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως για παράδειγμα την ένταξη στο νηπιαγωγείο ή ζητήματα μητρότητας, παιδοψυχολογίας και μπορείτε να τις αποθηκεύσετε εύκολα και να τις μοιραστείτε με άλλους γονείς και φίλους.

Vaccination icon

Εμβολιασμός

Το Bebbo σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε και να καταγράφετε εύκολα τα παιδικά εμβόλια καθώς και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα επόμενα βάσει της ηλικίας των παιδιών σας. Το Bebbo ακολουθεί το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και παρέχει ειδοποιήσεις ώστε να μη χάσετε τίποτα σημαντικό.

Ιατρικοί Έλεγχοι

Ιατρικοί Έλεγχοι

H ενότητα ιατρικού ελέγχου σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις από τις επισκέψεις του παιδιού σας στο γιατρό, καθώς και να βάζετε υπενθυμίσεις για μελλοντικά ραντεβού.

Σωματική ανάπτυξη

Παιδική ανάπτυξη

Το εργαλείο αυτό σας επιτρέπει να καταγράφετε και να παρακολουθείτε τις μετρήσεις του παιδιού σας, όπως το ύψος και το βάρος τους, με βάσει τα αναπτυξιακά πρότυπα και την ηλικία του.

 

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς και θύμου αδένα σε 6 μηνών βρέφος!

Κοριτσάκι γεννήθηκε χωρίς ρεύμα, τρεχούμενο νερό και γιατρό… ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας

Ικανοποιημένος από τον εμβολιασμό των παιδιών ο Θεμιστοκλέους – Πόσα έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα