Η Βασιλική Ανδρίτσου μιλά για την κόρη της και αποκαλύπτει το όνομα που θα της δώσει

Η Βασιλική Ανδρίτσου μιλά για την κόρη της και αποκαλύπτει το όνομα που θα της δώσει

Πριν από επτά μήνες ήρθε στη ζωή της η κόρη της Βασιλικής Ανδρίτσου, η οποία απολαμβάνει κάθε στιγμή μαζί της. Ήταν γνωστό ότι ήθελε πολύ ένα παιδί, και πλέον ζει την καλύτερη περίοδο της ζωής της, έχοντας αφήσει πίσω της κάθε δυσκολία.

Στο page2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα και τον Γιάννη Πουλόπουλο η αγαπημένη ηθοποιός έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων μίλησε για την μητρότητα και την εγκυμοσύνη, αλλά και αποκάλυψε το όνομα που θα δώσει στην κόρη της.

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να μείνουν έγκυοι, μετά τα σαράντα. Αγχώθηκες ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις;

Κι εγώ δυσκολεύτηκα. Αλλά είχα έναν τρομερό γιατρό τον Κωνσταντίνο Δημητρούλη, μία εξαιρετική μαία, την Έντα Μπάκα που με βοήθησαν, πολύ υπομονή, επιμονή και πίστη. Όταν λέω ότι δυσκολεύτηκα δεν εννοώ ότι έκανα πολλές προσπάθειες. Απλά, έπρεπε να κάνω κάποια πράγματα, πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της εγκυμοσύνης. Αλλά ακόμα κι αυτές οι δυσκολίες, δεν έχουν σημασία, γιατί το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι η γέννηση της κόρης μου.

Είχες εύκολη εγκυμοσύνη;

Στην εγκυμοσύνη μου πέρασα υπέροχα. Αλλά ακολούθησα ευλαβικά το πρόγραμμα που μου είχε δώσει ο γιατρός μου χωρίς να κάνω ατασθαλίες. Την απόλαυσα πραγματικά. Δεν είχα ούτε «ουφ», ούτε «ωχ». Ξέρεις, τι ωραία είναι να κάθεσαι χαλαρά στον καναπέ του σαλονιού σου και να σε περιποιούνται;

Δεν είχες ναυτίες, ζαλάδες και άλλα τέτοια συμπτώματα;

Είχα μερικές ξινίλες! Ε, και! Έχω δουλέψει με συναδέλφους που ήταν πολύ πιο ξινοί, οι ξινίλες που είχα στην εγκυμοσύνη θα με πείραζαν; (Γελάει).

Δεν είναι μία μορφή κοινωνικού ρατσισμού να θεωρείται ιδεατό με το που γεννάει μία γυναίκα να χάνει αμέσως όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι θαυμάζουν και θα πουν αμέσως μπράβο στις γυναίκες που μετά την εγκυμοσύνη είναι περίπου, όπως ήταν πριν. Εγώ θεώρησα σωστό- και καταθέτω απλά τη δική μου άποψη, χωρίς να θέλω να κάνω μάθημα σε κανένα- ότι δεν πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να αδυνατίσει, την περίοδο που θηλάζω το μωρό μου. Να πιεστώ για να βγω ξανά αδύνατη στην Ελληνική showbiz; Ε, όχι! Αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ποτέ! Πόσο μάλλον τώρα! Υπάρχουν γυναίκες που είναι η φτιαξιά τους τέτοια, που δεν μπορούν να είναι πολύ αδύνατες. Πρέπει να το καταλάβουν, να μην πιέζουν τον εαυτό τους και να αγαπήσουν το είδωλο που βλέπουν στον καθρέφτη. Εγώ αγαπώ το σώμα μου, όπως είναι…

Πώς φανταζόσουν τη μητρότητα και πως είναι τελικά;

Αυτό που ανακάλυψα από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου είναι ότι αυτό που φανταζόμουν δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που ζω είναι τρεις φορές πιο τέλειο! (Γελάει). Είναι και που το παιδί μου είναι πολύ καλόβολο και δεν με έχει ταλαιπωρήσει καθόλου! Αφού καμία φορά την κοιτάω και της λέω: «Τι καλόβολο πλάσμα, τι ευγενικό και τι κοινωνικό που είσαι εσύ! Σε ποιον έμοιασες; Γιατί στη μάνα σου δεν έμοιασες σίγουρα!». (Γελάει). Δεν έχω δυσκολευθεί καθόλου με το μωρό και ότι σχετίζεται με τη φροντίδα του, μου βγαίνουν τόσο φυσικά, σαν να είχα γίνει ξανά μητέρα.

Αλήθεια, σε ποιον μοιάζει περισσότερο; Σε εσένα ή στον άντρα σου;

Οι περισσότεροι μου λένε ότι μοιάζει στον άντρα μου. Και όταν μου το λένε, με κοιτούν με λύπη. Αφού καμιά φορά τους λέω «Γιατί μου το λέτε με στεναχώρια; Είναι ωραίο να μοιάζει στον άντρα μου. Το λυπηρό θα ήταν να μοιάζει σε κανένα άγνωστο». (Γελάει).

Έχετε αποφασίσει τι όνομα θα της δώσετε;

Θα πάρει τα ονόματα των γιαγιάδων της, που είναι Ευανθία και Ιωάννα και θα τη φωνάζουμε Ανθένια.

Πόσο άλλαξε την σχέση σου με τον άντρα σου, ο ερχομός της Ανθένιας;

Πάντα ήμασταν κοντά με τον άντρα μου, αλλά αισθάνομαι ότι ο ερχομός του παιδιού μας ένωσε ακόμα περισσότερο. Νιώθω ότι αγαπιόμαστε περισσότερο από τότε που γεννήθηκε!

Πώς φαντάζεσαι ότι θα είσαι ως μαμά; Πιστεύεις ότι θα γίνεις υπερπροστατευτική;

Πρέπει να σου ομολογήσω πως όταν γεννήθηκε αισθάνθηκα σαν να μου βάλανε στον αυχένα το τσιπάκι της ανησυχίας. Όχι την ανησυχία του τύπου «Βάλε την ζακέτα σου, μην κρυώσεις!», αλλά αυτή που έχεις να είναι καλά το παιδί σου. Όταν μου την έφεραν να τη δω ένιωσα ένα μούδιασμα, που νομίζω ότι δεν θα μου φύγει. Με το πρώτο βλέμμα αισθάνθηκα ένα τρομερό δέσιμο που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Η ευτυχία που νιώθω είναι ανείπωτη. Πλέον ότι κάνω είναι για το παιδί μου! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, δεν έχω ιδέα πως θα είμαι ως μαμά! Ελπίζω να είμαι ψύχραιμη!

Ροή Ειδήσεων