Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε τα 3 υπερσύγχρονα γήπεδα που απέκτησαν σχολεία της Σαμοθράκης

Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε τα 3 υπερσύγχρονα γήπεδα που απέκτησαν σχολεία της Σαμοθράκης

Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε τα 3 υπερσύγχρονα γήπεδα που απέκτησαν σχολεία της Σαμοθράκης

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης και εγκαινίασε σχολικές αθλητικές υποδομές, που υλοποιήθηκαν μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι σημαντικές αυτές ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά. Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές» της Ένωσης Μαζί για το παιδί.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πρόεδρο της Ένωσης Μαζί για το παιδί κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου και την χορηγό εταιρία bwin, που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ του Δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας και του γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου και Λυκείου Σαμοθράκης.

Οι δηλώσεις της Ζέττας Μακρή

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά «Με την παρουσία μου στη Σαμοθράκη εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ και κάθε απλό πολίτη που έρχεται σε επαφή και γνωριμία με το έργο της Ένωσης.

Μαζί για το παιδί, ενωμένοι για τα παιδιά, με χαρά και συγκίνηση εγκαινιάζουμε τα γήπεδα που ανακατασκευάστηκαν και τονίζουμε, επιπλέον, την ουσία και την αξία της προσφοράς αθλητικού υλικού σε 4 σχολικές μονάδες και δυο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Το σπουδαίο έργο σας και η πολύτιμη προσφορά σας κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, στη γνωριμία με τα αθλήματα, στην ενδυνάμωση της αγάπης για την άσκηση».

Εκτός από τα σχολεία, όπου τελέστηκαν οι τελετές εγκαινίων των αθλητικών χώρων, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο Λακώμματος, ένα ακριτικό σχολείο με 16 παιδιά, στο οποίο η Ένωση «Μαζί για το παιδί» παρέδωσε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αθλητικό υλικό για τους μικρούς μαθητές.

Την Υφυπουργό Παιδείας συνόδευσαν oι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δερμεντζόπουλος και Κελέτσης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Γαλατούμος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Καραμήτσου ενώ στις τελετές εγκαινίων παραβρέθηκαν, επίσης, η Σύμβουλος Παιδείας του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γκιουλιάμα, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μπαντίκος, η Δ/ντρια Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βουρδόγλου, η Δ/ντρια Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πλακωτή, η Δ/ντρια του Δημ. Σχολείου Καμαριώτισσας κ. Γιαννέλου, ο Δ/ντής του Γυμνασίου κ. Αραβίας, η Δ/ντρια του Λυκείου κ. Ταμπάκη, εκπρόσωποι της ένωσης γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές.

 

 

Διαβάστε επίσης:

“H μητρότητα δεν ήταν κάτι δεδομένο”: Η εξομολόγηση μιας αναγνώστριας που πάλεψε για να γίνει μανούλα

Εφετείο: Παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση – Ποινή 3.000 ευρώ – Τι απαντούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Ρόδος: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του βιασμού της 8χρονης – Η ανώνυμη επιστολή που αποκάλυψε τη φρίκη

Ροή Ειδήσεων