Τρεις ιδέες για παιχνίδια που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ

3 παιχνίδια για την αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ

Τρεις ιδέες για παιχνίδια που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ

Δοκιμάστε παιχνίδια που θα “παίξουν” με το μυαλό και το σώμα του.

Το παιδί σας έχει ΔΕΠΥ, διασπάται και δεν μπορείτε να παίξετε εύκολα μαζί του; Η λύση είναι απλή! Δοκιμάστε παιχνίδια που θα “παίξουν” με το μυαλό και το σώμα του. Η Μανίνα Καούκη, Ειδική παιδαγωγός και Συγγραφέας, προτείνει ιδέες για παιχνίδια που θα βοηθήσουν στη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα.

3 παιχνίδια για την αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ:

Το πάγωμα του χρόνου!

Είναι μια παραλλαγή από το γνωστό παιχνίδι “αγαλματάκια ακούνητα”. Το παιδί θα μπορεί να χορεύει με τη μουσική, όταν όμως αυτή κλείσει θα πρέπει να μείνει ακίνητο για να μην χάσει! Εσείς θα μπορείτε μόνο να το “ξεπαγώσετε”.

Τακτοποιώ και συγυρίζω με τη μουσική!

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ χρειάζονται υπενθύμιση σε πολλές από τις δουλειές που έχουν να κάνουν. Ένας διασκεδαστικός τρόπος είναι το παιχνίδι “τακτοποιώ και συγυρίζω με την μουσική”. Όση ώρα παίζει η μουσική, το παιδί μαζεύει τα πράγματά του. Όταν η μουσική κλείσει, πρέπει να σταματήσει και να μην κάνει τίποτα. Για να ενθουσιαστούν περισσότερο κάντε συχνά διακοπές στη μουσική!

Γίνε μέρος της ιστορίας

Καθώς διαβάζετε μια ιστορία, έχετε σε ένα κουτί πολλά παλιά ρούχα και υφάσματα και ζητήστε από το παιδί να αυτοσχεδιάσει. Μπορεί να κάνει αναπαράσταση της ιστορίας με το δικό του τρόπο.

Διαβάστε επίσης: 

ΔΕΠΥ και Επιθετικότητα: Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους;

Εκτός από ΔΕΠΥ: 4 άλλες περιπτώσεις που προκαλούν στο παιδί προβλήματα προσοχής

Αυτή είναι η κατάλληλη διατροφή για τα παιδιά με ΔΕΠΥ

Έχει σημασία σε ποια ηλικία διαγιγνώσκεται ένα παιδί με ΔΕΠY;

Ροή Ειδήσεων