Ημέρες Θάλασσας 2023: Η Τριήρης «Ολυμπιάς» πιάνει λιμάνι στον Πειραιά και σας προσκαλεί να την θαυμάσετε (από 24/5)

Ημέρες Θάλασσας 2023: Η Τριήρης «Ολυμπιάς» πιάνει λιμάνι στον Πειραιά και σας προσκαλεί να την θαυμάσετε (από 24/5)

Η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς» δένει και εφέτος στον Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας 2023»! O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα υποδεχθεί, το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ, την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 11:00, στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Ημέρες Θάλασσας 2023: Η Τριήρης «Ολυμπιάς» στον Πειραιά

Στην υποδοχή συμμετέχει η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με τον Αρχιμουσικό Πλωτάρχη (Ε) Αντώνη Καραγουδάκη Π.Ν. και τους μουσικούς να έχουν ετοιμάσει ένα «ταξίδι» σε αγαπημένες μελωδίες με ήχους και μουσικές της ελληνικής θαλασσινής παράδοσης.

Η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», θα βρίσκεται από την Τετάρτη 24 Μαΐου έως την Κυριακή 4 Ιουνίου στην πλατεία Αλεξάνδρας, όπου οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας μπορούν να την θαυμάσουν.

Η τριήρης «Ολυμπιάς» κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Διοργάνωση: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, Δήμος Πειραιά – Destination Piraeus.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2023, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: www.imeresthalassas.gr

Το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει το μοναδικό έκθεμα κατά την περιήγηση του από την στεριά, για λόγους προστασίας του πλοίου. Στους επισκέπτες θα πραγματοποιείται ενημέρωση και θα επιτρέπεται η φωτογράφιση.

 

Διαβάστε επίσης:

Γαλάτεια Μουχάκη: Η μητέρα 4 παιδιών που εργάζεται σε απορριμματοφόρο και ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες μιλά στο Ιnfokids!

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Στόχευε τη σύζυγο ενώ είχε στην αγκαλιά τον 8χρονο γιο τους – Οι τραγικές στιγμές του παιδιού

Ανησυχητικά στοιχεία του ΠΟΥ για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων