Κακοκαιρία Daniel: Ακυρώθηκαν εξετάσεις στα σχολεία – Τι θα γίνει με τις εγγραφές μαθητών – Οι εκπαιδευτικοί να αποφύγουν μετακίνηση προς τις σχολικές μονάδες

Κακοκαιρία Daniel: Ακυρώθηκαν εξετάσεις στα σχολεία – Τι θα γίνει με τις εγγραφές μαθητών – Οι εκπαιδευτικοί να αποφύγουν μετακίνηση προς τις σχολικές μονάδες

Ένας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που μαίνεται.

Συνεχή είναι τα μηνύματα από το 112, ενώ σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μαγνησία, Καρδίτσα και Φάρσαλα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικά στον Βόλο και το Νότιο Πήλιο, οι καταστροφές χαρακτηρίζονται βιβλικές.

Επίσης, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, παρασύρσεις αυτοκινήτων και πολλά προβλήματα κυρίως στη Θεσσαλία και την Εύβοια. Οι κλήσεις που έγιναν στην Πυροσβεστική αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς.

Τα μηνύματα από το 112

ΔΔΕ Μαγνησίας: Οι εκπαιδευτικοί να αποφύγουν μετακίνηση προς τις σχολικές μονάδες

Με δεδομένες τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη Μαγνησία τις απαγορευτικές διατάξεις των Αστυνομικών αρχών και τις σχετικές των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, καλούνται με ανακοίνωση του ΔΔΕ Μαγνησίας, Δρ Σωκράτη Σαβελίδη, οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της ΔΔΕ Μαγνησίας να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τις σχολικές τους μονάδες και τις θέσεις υπηρεσίας τους μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών για λόγους αποφυγής εξαιρετικά επικίνδυνων γι αυτούς καταστάσεων.

Οι τυχόν προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις αναβλήθηκαν για τις επόμενες μέρες ενώ οι προγραμματισμένες εργασίες θα υλοποιηθούν με μεθόδους τηλεργασίας ή θα αναβληθούν για τις επόμενες μέρες.

Καλούνται οι διευθυντές, με τα ψηφιακά συστήματα που διαθέτουν, να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα του Σχολείου τους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) για τυχόν αναβολές και επισημάνσεις και κυρίως για την αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικινδυνότητας. Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες, για την εξυπηρέτησή τους, να προέρχονται στα σχολεία μετά την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών και την επαναφορά των Σχολείων σε κατάσταση ομαλής λειτουργίας.

Δυνατότητα εγγραφής στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το διάστημα 11-15 Σεπτεμβρίου 2023 για τους μαθητές των περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία

Η δυνατότητα να υποβάλλουν οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024, μεταξύ της προθεσμίας 11-15 Σεπτεμβρίου 2023, παρέχεται με απόφαση των Υφυπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττας Μ. Μακρή και κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, μετά τα σημερινά ακραία καιρικά φαινόμενα που οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις, στις τηλεπικοινωνίες ακόμα και σε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές, όπως της Μαγνησίας, των Βόρειων Σποράδων αλλά και της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να συνεχισθούν και σήμερα, οι δυο Υφυπουργοί, με αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στην ανησυχία μαθητών, γονέων και κηδεμόνων αποφάσισαν να υπάρξει σχετική μέριμνα, η οποία συνίσταται στο ότι οι μαθητές από τις πληγείσες περιοχές – όπως θα οριστούν από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας- που δε θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εγγραφές τους μέσα στην προθεσμία των κατ’ εξαίρεση εγγραφών που λήγει Τρίτη 05-09-2023 στις 23:59 θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο χρονικό διάστημα των εκπρόθεσμων εγγραφών μεταξύ 11-15 Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να προσμετρηθούν οι απουσίες τους, όπως θα οριστεί με σχετική εγκύκλιο.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή δήλωσε σχετικά: «Οι ακραίες και πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και αγωνία ιδιαίτερα στις περιοχές που πλήττονται σήμερα από τη θεομηνία και δημιουργούν προβλήματα στις επικοινωνίες ενώ θέτουν ακόμη και σε απαγόρευση κυκλοφορίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αποφασίσαμε από κοινού με την καλή μου συνάδελφο Υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου να υπάρξει μέριμνα για την διευκόλυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών”.

H Υφυπουργός κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Προκάλεσαν επίσης, μεγάλη ανησυχία σε μαθητές και γονείς, μιας και σήμερα έληγε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για τη νέα σχολική χρονιά. Γι’ αυτό, μαζί με την Υφυπουργό μας, Ζέττα Μακρή, αντιδράσαμε άμεσα και μεριμνήσαμε για τη διευκόλυνση στην ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών. Προτεραιότητά μας η προστασία κάθε μαθητή, κάθε εκπαιδευτικού και κάθε γονέα σε κάθε γωνιά της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Μετά από 14 χρόνια θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι του σχολείου στην Ψέριμο!

Σχ.χρ.2023-24: Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι στις τάξεις υπό τον φόβο νέας έξαρσης του κορονοϊού

«One Chip Challenge»: Πρόκληση στο ΤikTok οδήγησε 14χρονο στον θάνατο – Γονείς, προσοχή!